Odnos političkog, javnog i medijskog Sarajeva prema Republici Srpskoj i Srbima u BiH konačno je otkrio da je to posljedica trajnog cilja da Srpska bude ukinuta, a Srbi protjerani iz BiH, izjavio je danas izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić.

„To više nije sukob političkih koncepcija, niti razlika u pogledima na buduće uređenje BiH, nego otvoreno iskazivanje netrpeljivosti. To civilizacijsko mračnjaštvo širi se i na region, pa zahvata i druge vjerske i javne ličnosti koje u medijima dobijaju prostor umjesto da im se nađe smještaj u zatvorima“, rekao je Vasić Srni.

On je ocijenio da „opasna kolektivna patologija koja se nameće cijelom muslimanskom narodu čiji intelektualci, stvaraoci i razumnici simptomatično šute, može dovesti do teških posljedica“.

„U ovom trenutku može se reći da su sarajevski `Mesići` obavili zadatak – BiH više ne postoji. Uvjeren sam da nijedan Srbin ne vidi više nijedan razlog da razmišlja o BiH ili da nešto učini za tu tamnicu srpstva i hrišćanstva“, zaključio je Vasić.

Ostavi poruku