Dubrovački sud odustao od krivičnog gonjenja pilota bivše JNA, osumnjičenih za bombardovanje Dubrovnika. Povučena i hrvatska nacionalna poternica za pilotima.

Županijski sud u Dubrovniku obustavio je krivični postupak protiv pilota bivše JNA, koji su bili osumnjičeni za navodni zločin protiv čovečnosti i bombardovanje dubrovačke opštine, saopšteno je iz podgoričkog Višeg suda.

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović rekao je da je iz Dubrovnika dobio rešenje o obustavi krivičnog postupka.

On je listu Dan rekao da je dubrovački sud odustao od krivičnog gonjenja trojice pilota iz Crne Gore – Zorana Slavuljice, Miodraga Atanackovića i Asima Pandžića, kao i još 24 pilota iz Srbije, Makedonije i Slovenije, koji su bili u službi na aerodromu u Golubovcima.

Od Županijskog suda sam putem međunarodne pravne pomoći dobio rešenje o obustavi krivičnog postupka protiv osumnjičenih za bombardovanje Dubrovnika, rekao je Ivanović.

On je naveo da je, nakon odluke o obustavljanju krivičnog postupka, povučena i hrvatska nacionalna poternica za pilotima.

Ostavi poruku