Хапшење косовског Албанца Самија Осмакача у Америци, који се спремао да изврши терористички напад, илуструје опасну тенденцију да “ Американци сами узгајају своје непријатеље“ , пише руски интернет портал Взгљад (Поглед).

„То није први примјер џихада који воде косовски Албанци против Американаца, који су их спасли од „српског угњетавања“ прије 13 година“, пише портал.

Аутор Максим Јусин подсјећа да је на аеродрому у Франкфурту још један косовски Албанац убио два америчка војника, светећи се за „убиство муслимана у Ираку и Авганистану“, умјесто да им се захвали за поклоњену независност Косова.

„Такве специфичне савезнике нашле су САД на Балкану. При том Срби, које су бомбардовали и којима су одузели Косово, за 13 година нису извршили ниједан терористички напад против Американаца, Нијемаца, Британаца или других учесника „хуманитарне акције“ 1999. године „, оцјењује се у тексту.

Додаје се да „Србину неће пасти на памет да опаше појас шахида и активира га у гомили невиних посјетиоца ресторана негдје у Флориди или Калифорнији“.

„Они имају другачије вриједности, другачије проповиједи, другачије идеале него Косовари. Ипак, Срби су за Американце туђинци, а Албанци блиски. Американци имају такав, чудан, парадоксални цивилизацијски избор. И сада за то морају да плате“, оцјењује аутор.

Ostavi poruku