Supruga predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, Jadranka potvrdila je jutros da je lideru radikala ugrađen pejsmejker u bolnici Haškog tribunala.

Jadranka Šešelj je u telefonskoj izjavi iz Haga rekla da se njen suprug sada osjeća dobro i izrazila nadu u njegov brzi oporavak.

Ona je rekla za TV Pink da postoje najave da će Šešelj već danas biti prebačen u pritvorsku jedinicu, ali da za sada još nije poznato da li će njen suprug biti prebačen u pritvorsku bolnicu ili u svoju ćeliju.

Jadranka Šešelj je navela da je juče vidjela supruga i izrazila očekivanje da će joj biti omogućeno da danas ponovo razgovara sa njim, dodajući da će Šešelj sam odlučiti o tome koji će ga ljekari pregledati.

Jadranka Šešelj je rekla da je njen suprug posljednjih više od 20-ak dana imao probleme sa aritmijom i tahikardijom, zbog čega je morao da prekida šetnje zbog iscrpljenosti.

Ona je rekla i da je Šešelju prije više od nedjelju dana, prošlog četvrtka, donijeta tableta koja, kako je navela, nije bila na ljekarskom spisku propisane terapije i dodala da tu „nešto nije bilo u redu“.

Sutradan, odnosno u petak uveče je odveden u bolnicu, a, prema njenim riječima, „već u subotu popodne je skinuta pločica sa vrata njegove ćelije, verujući da se on vratiti tu neće“.

Šešelj je bio u takvom stanju da su ostali pritvorenici vjerovali da je mrtav, rekla je Jadranka Šešelj za TV Pink.

Ostavi poruku