Супруга предсједника Српске радикалне странке Војислава Шешеља, Јадранка потврдила је јутрос да је лидеру радикала уграђен пејсмејкер у болници Хашког трибунала.

Јадранка Шешељ је у телефонској изјави из Хага рекла да се њен супруг сада осјећа добро и изразила наду у његов брзи опоравак.

Она је рекла за ТВ Пинк да постоје најаве да ће Шешељ већ данас бити пребачен у притворску јединицу, али да за сада још није познато да ли ће њен супруг бити пребачен у притворску болницу или у своју ћелију.

Јадранка Шешељ је навела да је јуче видјела супруга и изразила очекивање да ће јој бити омогућено да данас поново разговара са њим, додајући да ће Шешељ сам одлучити о томе који ће га љекари прегледати.

Јадранка Шешељ је рекла да је њен супруг посљедњих више од 20-ак дана имао проблеме са аритмијом и тахикардијом, због чега је морао да прекида шетње због исцрпљености.

Она је рекла и да је Шешељу прије више од недјељу дана, прошлог четвртка, донијета таблета која, како је навела, није била на љекарском списку прописане терапије и додала да ту „нешто није било у реду“.

Сутрадан, односно у петак увече је одведен у болницу, а, према њеним ријечима, „већ у суботу поподне је скинута плочица са врата његове ћелије, верујући да се он вратити ту неће“.

Шешељ је био у таквом стању да су остали притвореници вјеровали да је мртав, рекла је Јадранка Шешељ за ТВ Пинк.

Ostavi poruku