Александар Станојевић је смењен, а на његово место доведен је бивши тренер Челсија Аврам Грант, одлучено је на данас одржаној седници Управног одбора „црно-белих“.

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић ипак је смењен на седници Управног одбора клуба, а његово место заузео је некадашњи менаџер Челсија Израелац Аврам Грант.

Званично саопштење ФК Партизан:

Управни одбор ФК „Партизан“ на данашњој седници разрешио је Александра Станојевића дужности тренера првог тима. Одлука је донета услед повреда Статута и општих аката клуба и уговора о раду извршених од стране Александра Станојевића изношењем и подржавањем изношења нетачних података о раду клуба. Тежина повреде радних и уговорних обавеза је такве природе да је дошло до трајног и потпуног нарушавања односа и сарадње између органа клуба и Александра Станојевића и његов рад у ФК „Партизан“ више није могућ.

Својим изјавама датим јавности 24. и 26. децембра 2011. године, када је извршио повреду радних и уговорних обавеза, Александар Станојевић је јасно и недвосмислено саопштио да „више није тренер ФК „Партизан“, чиме је озбиљно угрозио функционисање клуба. Управни одбор клуба је доведен у ситуацију да у кратком времену пронађе адекватно решење за једно од најзначајнијих радних места у клубу. Промена тренера и тима у овом тренутку није била планирана и проузрокована је искључиво понашањем Александра Станојевића.

Одмах након увида у изјаве Александра Станојевића, Управни одбор је отпочео са интензивним активностима на проналажењу кадровског решења које би обезбедило остваривање такмичарских циљева клуба. Изјава дата једном од чланова Управног одбора пре седам дана од стране Александра Станојевића да је „променио одлуку“ и да „жели да остане у клубу“ није утицала на те активности, јер није отклонила последице и дејство извршених повреда радних обавеза.

Управни одбор је одлучио да за тренера првог тима постави Аврама Гранта, израелског стручњака, бившег тренера енглеских клубова Челсија, Портсмута и Вест Хема, више израелских клубова, као и селектора најбоље селекције те земље. Управни одбор је уверен да ће ФК „Партизан“ са Аврамом Грантом на челу струке остварити резултате који су планирани и очекивани од армије навијача. Након седнице Управног одбора приступиће се закључењу уговора са господином Грантом. Висина уговора биће усклађена са реалним могућностима клуба, мерилима примењиваним у претходној деценији и неупоредиво је мања од нетачних информација које су се појавиле у јавности.

О времену и месту промоције Аврама Гранта јавност ће бити благовремено обавештена.

Према незваничним информацијама, Гранту је понуђен уговор вредан 900.000 евра годишње, плус бонус од 400.000 евра за пласман у Лигу шампиона.

Грант је недавно био гост Партизана и том приликом посетио је омладинску школу тог клуба.

Ostavi poruku