Дочек Православне нове године организован је на трговима у већини градова у Републици Српској, а грађани ће, уз топло пиће, моћи слушати музику Маје Татић, Мире Шкорић, Ане Бекуте, Маринка Роквића и „Звезда Гранда“.

Ватромети су у поноћ најављени у Бањалуци, Приједору, Добоју, Бијељини,    док ће у православним храмовима бити служен молебан за благословен почетак нове године.

На Тргу Крајине у Бањалуци новогодишњи програм почеће у 20.00 часова наступом Бањалучанке Маје Татић и трајаће све од 1.30 часова. За организцију дочека град је издвојио 48.000 КМ.

Бањалучане ће још забављати и група „Ин бенд“, Крајишки трубачи и Маринко Роквић, а служиће се роштиљ, кувана ракија и точено пиво.

Због дочека на Тргу Крајине биће обустављен саобраћај од 19.00 часова до 2.00 часа у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од хотела „Палас“ до Народног позоришта Републике Српске. На линијама јавног превоза путника током обуставе ће доћи до корекције на трасама, тако да ће аутобуси умјесто Улицом краља Петра Првог Карађорђевића саобраћати Видовданском улицом.

На подручју града Источно Сарајево дочек на отвореном организован је на Палама гдје ће на променади наступити Мира Шкорић. У забавном дијелу програма, који ће почети у 21.00 час, наступиће и Културно-умјетничко друштво „Младост“ Пале, саопштено је из општине.

Дочек Православне нове године биће организован и у угоститетљским објектима на Јахорини. У Хотелу „Бистрица“, гдје ће госте забављати бенд „Слатки грех“, цијена резервације је 20 КМ.

Попуњеност капацитета на Јахорини је око 60 одсто и ове године велико је интересовање за ову олимпијску планину. Из Олимпијског центра „Јахорина“ саопштено је да је висина снијега, који и данас пада, око 50 центиметара.

У Приједору ће, на малом градском тргу, наступати „Звезде Гранда“ Стеван Анђелковић и Бојана Шаровић од 21.00 часова до 1.00 час послије поноћи, а за посјетиоце ове прославе организатори ће припремити кувано вино.

Организатор дочека је Светосавска омладинска заједница Приједор. За дочек ће, према процјенама, бити издвојено 10.000 КМ. Осим бројних спонзора, организацију дочека, подржала и општина Приједор.

У Добоју на градском тргу и у Парку хероја у 21.00 час почеће музичко-забавни програм и ком ће наступити више добојских бендова и музичких група из Србије, а биће обезбијеђени кувано вино и ракија за грађане.

На тргу Краља Петра Првог у Бијељини за дочек ће наступити пјевачица Ана Бекута и трубачи, служиће се бесплатно вино и чај, а у поноћ ће присутни уживати уз ватромет. Организован дочек биће и у бијељинском клубу „Фабрика“, гдје ће наступити београдски бенд „Про-рок“. За организацију дочека међународне и Православне нове године општина Бијељина је издвојила 100.000 КМ.

У Требињу и другим мјестима источне Херцеговине већ годинама нема организованог дочека због економске кризе.У Зворнику и Сребреници на трговима, такође, није организован дочек, али је у локалима улаз слободан. Млади Сребренице Православну нову годину дочекаће у братуначким кафићимаје или у породичном окружењу.

И у Брчко дистрикту  биће организован дочек на платоу испред Споменика српским браниоцима гдје ће госте забављати „Звезде Гранда“ Ана Севић, Небојша Војводић и Андрија Марковић, а као предгрупа наступиће локални рок састав „Бинарни код“.

Организатор дочека Православне нове године је Савез српске омладине Брчко дистрикта који окупља све невладине организације са српским предзнаком, а средсва су обезбједили Влада Брчко дистрикта, Српско привредно вијеће и неколико српских привредника.

Извор: СРНА

Ostavi poruku