Председник Националног савета за сарадњу с Хашким трибуналом Расим Љајић каже да ће Војиславу Шешељу током дана бити уграђен пејсмејкер.

Хашком оптуженику Војиславу Шешељу током дана биће уграђен пејсмејкер, рекао је агенцији Бета председник Националног савета за сарадњу с Хашким трибуналом Расим Љајић.

„Током дана из Србије ће, ако се Шешељ сагласи, у Хаг бити послата лекарска екипа која ће га такође прегледати и утврдити његово здравствено стање“, навео је Љајић.

Љајић је јуче разговарао у Хагу с представницима Хашког трибунала и указао да је неприхватљиво да оптужени Војислав Шешљ буде пребачен у болницу ван притворске јединице, а да о томе не буду обавештене српске власти.

Расим Љајић је Бети рекао да је имао намеру да посети Шешеља и да је добио сагласност и Трибунала и холандских власти, али да сам Шешељ није хтео да прихвати ту посету.

„Та одлука није личне природе, није уперена према мени, већ је то његово принципијелно становиште да од доласка у Хаг не разговара с представницима власти, односно Владе Србије“, рекао је Љајић.

Председник Националног савета за сарадњу с Хагом је рекао да је обавеза Србије да сарађује и с тужилаштвом у Хагу и с одбранам оптужених и да је данас договорено да се успостави стална комуникација са секретаријатом Трибунала како би власти у Србији биле благовремено обавештене о промени здравственог стања или трансфера оптужених у болницу ван притворске јединице.

Ostavi poruku