Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić kaže da će Vojislavu Šešelju tokom dana biti ugrađen pejsmejker.

Haškom optuženiku Vojislavu Šešelju tokom dana biće ugrađen pejsmejker, rekao je agenciji Beta predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

„Tokom dana iz Srbije će, ako se Šešelj saglasi, u Hag biti poslata lekarska ekipa koja će ga takođe pregledati i utvrditi njegovo zdravstveno stanje“, naveo je Ljajić.

Ljajić je juče razgovarao u Hagu s predstavnicima Haškog tribunala i ukazao da je neprihvatljivo da optuženi Vojislav Šešlj bude prebačen u bolnicu van pritvorske jedinice, a da o tome ne budu obaveštene srpske vlasti.

Rasim Ljajić je Beti rekao da je imao nameru da poseti Šešelja i da je dobio saglasnost i Tribunala i holandskih vlasti, ali da sam Šešelj nije hteo da prihvati tu posetu.

„Ta odluka nije lične prirode, nije uperena prema meni, već je to njegovo principijelno stanovište da od dolaska u Hag ne razgovara s predstavnicima vlasti, odnosno Vlade Srbije“, rekao je Ljajić.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Hagom je rekao da je obaveza Srbije da sarađuje i s tužilaštvom u Hagu i s odbranam optuženih i da je danas dogovoreno da se uspostavi stalna komunikacija sa sekretarijatom Tribunala kako bi vlasti u Srbiji bile blagovremeno obaveštene o promeni zdravstvenog stanja ili transfera optuženih u bolnicu van pritvorske jedinice.

Ostavi poruku