Насловна Србија Арканов убица са бх. пасошем обилазио нарко центре свијета

Арканов убица са бх. пасошем обилазио нарко центре свијета

0

Добросав Гаврић, осуђени убица Жељка Ражнатовића Аркана, који је недавно ухапшен у Јужноафричкој Републици, путовао је посљедњих година с лажним пасошем по Јужној Америци и углавном је обилазио земље познате по трговини наркотицима.

Према полицијским јужноафричким изворима, Гаврић је с фалсификованим пасошем Босне и Херцеговине путовао у Еквадор и Перу, чије су престонице познати центри за наркотике. Суд у Кејптауну разматрао је, иначе, прекјуче захтјев Добросава Гаврића, кога Србија тражи због убиства Жељка Ражнатовића Аркана, да буде пуштен уз кауцију до одлуке о његовом изручењу. Суд, међутим, није донио коначну одлуку, а процес се наставља данас, преносе локални медији.

Капетан Пол Хендрикс, официр специјалних полицијских снага, рекао је да се не слаже с пуштањем Гаврића уз кауцију јер постоји ризик да би могао да побјегне из земље, између осталог и због тога што га траже српске власти гдје је већ осуђен на 35 година затвора.

– Ако га пустите уз кауцију, могао би бити ухапшен и депортован – рекао је Хендрикс, додајући да Гаврићу вјероватно не би било тешко да набави лажни пасош и побјегне.

Добросав Гаврић (38) појавио се на суду у оквиру процеса који се води због убиства локалног вође нарко-подземља Сирила Бека. Према извјештајима локалних медија, његово појављивање изазвало је велику пажњу јавности. Дошао је окружен наоружаним полицајцима, у беж јакни, ослоњен на штап.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version