Сакиб Балић, који се прошлог четвртка спалио испред хрватске амбасаде, данас је преминуо у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

„У уторак је дошло до погоршања његовог здравственог стања. Дошло је до затајења бубрега и плућа. Љекари су га ставили на апарате за одржавање живота и покушали су све учинити да му спасе живот. Нажалост, у сриједу, у 16.35, Балић је преминуо“, казала је Биљана Јандрић, гласноговорница кошевске болнице.

Четрдесеттрогодишњи Сакиб Балић из Коњица у четвртак, 5. јануара, полио се бензином и запалио испред зграде Амбасаде Републике Хрватске у БиХ. Балића су тада спасили полицајци Федералне управе полиције (ФУП), који су угасили ватру и звали Хитну помоћ. Према незваничним информацијама, један од разлога спаљивања Балића је умањивање његове инвалиднине приликом ревизије примања РВИ.

Сакиб Балић недавно је у исповијести за „Независне новине“ говорио о свом учешћу у ратним злочинима над Србима у Пазарићу, код Хаџића. Према његовим ријечима он је у протеклом рату био у саставу ХОС-а, те је заједно са својим саборцима одбио да стријеља српске цивиле у селу Ферхатлије, код Коњица, након чега је завршио у логорима АР БиХ.

Ostavi poruku