Naslovna Region Blažo Đukanović bogatiji od oca Mila

Blažo Đukanović bogatiji od oca Mila

0

Blažo Đukanović je bogatiji od svog oca Mila i majke Lidije, pokazuje izveštaj o imovinskom stanju koji je bivši premijer predao Komisiji za sprječavanje sukoba interesa, pišu „Vijesti“.

Dvadesetčetvorogodišnji sin bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića, Blažo, najbogatiji je član te porodice ako je suditi po izvještaju o imovinskom stanju koji je Milo Đukanović predao Komisiji za sprječavanje sukoba interesa, pišu podgoričke „Vijesti“.

List prenosi da su Đukanović, koji je aktuelni predsjednik vladajućeg DPS-a, i bivši potpredsjednik crnogorske vlade Svetozar Marović predali Komisiji za sprječavanje sukoba interesa izveštaje o imovinskom stanju u kojima nema bitnih promena, osim što je Đukanovićev sin Blažo uplovio u poslovne vode.

Blažo Đukanović je, kako pišu „Vijesti“, vlasnik polovine firme „BB SOLAR d.o.o“, a prema podacima Centralnog registra Privrednog suda, drugi vlasnik firme koja se bavi „proizvodnjom, prometom usluga, eksportom i importom“ je Ivan Burzanović, koji je i izvršni direktor.

I godinu dana po prestanku premijerske funkcije Đukanovića, Blažo je, kako piše u prijavi njegovog oca, i dalje član porodice sa najvećim prihodima, navodi list.

Blažo Đukanović od poslovnog prostora u Podgorici površine 459 kvadrata, koji je prije nekoliko godina dobio od strica Aca Đukanovića, mjesečno zarađuje 2.340 evra. Taj novac štedi u banci, ali, kako prenose „Vijesti“, nije navedeno u kojoj i o kojem iznosu depozita se radi.

Najmlađi Đukanović je, kako piše u prošlogodišnjem izveštaju bivšeg premijera, od zarade po osnovu zakupnine tog poslovnog prostora kupio stan na Žabljaku od 124 kvadrata.

Predsjednik DPS-a je, kako se navodi, tokom 2011. godine koristio pravo po isteku funkcije i primao platu koju je imao prije nego što je napustio premijersku funkciju – 1.234 evra.

Vlasnik je stana u Podgorici površine 187 metara kvadratnih „plus potkrovlje“, ali i četvrtine Univerziteta Donja Gorica, polovinu preduzeća „Global Montenegro“ d.o.o. i 100 odsto akcija u „Kapital investu“ d.o.o.

Lidija Đukanović, supruga Mila Đukanovića, tokom 2011. godine primala je u Prvoj banci istu platu koja je prijavljena i u prethodnom izveštaju – 1.084 evra i vlasnica je vozila „audi A3“ iz 2006. godine, prenose „Vijesti“.

Svetozar Marović je u izvještaju o imovinskom stanju Komisiji za sprečavanje sukoba interesa prijavio platu koju je primao kao vicepremijer od 1.100 evra, dok je kao predsjednik borda direktora „Budvanske rivijere“ mesečno prihodovao „oko 600 evra“.

Kad je u pitanju nepokretna imovina, posjeduje stan u Budvi, koji je pod hipotekom „za 577.906 evra“, četrvrtinu, šestinu, polovinu i stoprocentno vlasništvo nad parcelama u kotorskom selu Krimovica površine 4.079, 6.674, 5.647 kvadrata, koje je takođe pod hipotekom u istom iznosu kao i stan u Budvi.

Marović je vlasnik i sedmine i osmine parcela u istom selu površina 738 i 7.704 kvadrata, te 598.698 metara kvadratnih zemljišta na Mrčevom polju sa još 523 zajedničara, te parcele od 168.582 sa 528 dragih vlasnika.

U Mrčevom polju dijeli i parcelu od 2.720, kao i zemljište površine 46.930 kvadrata. Posjeduje polovinu zemljišta na Jazu površine 589 kvadrata, i još 507 metara kvadratnih u istom budvanskom naselju, za koje navodi daje „nasleđe“.

U gotovom novcu, što se ponavlja u njegovim izveštajima od 2009. godine, ima 200.000 evra po ugovoru o istupanju iz kompanije „Moninvest“, njegove umjetničke slike su procenjene na 20.000 evra, a biblioteka broji 5.000 naslova.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku

Exit mobile version