Замјеник косовског премијера и министар правде Хајредин Кући рекао је да косовска влада убудуће неће дозвољавати улазак предсједника Србије Бориса Тадића на Косово због, наводно, давања политичких изјава за Божић у манастиру Високи Дечани.

Кући је приштинској телевизији Клан Косова казао да је Тадић злоупотријебио посјету манастиру Високи Дечани за Божић и дао политичке изјаве, рекавши да је Косово српска земља, те да Србија никада неће признати независност Косова и нема намјеру да повуче паралелне структуре са сјевера.

Тадић је у изјави новинарима током боравка у Високим Дечанима нагласио да за Божић из тог манастира једино има смисла упутити поруку мира и Србима и Албанцима и међународној заједници.

„Овдје у Високим Дечанима мислим да ништа друго и не може да се каже и због тога овај манастир и јесте свето мјесто не само за наш народ, већ за све људе који посјећују наше Косово и Метохију, нашу земљу. Ово је наш заједнички европски простор“, додао је Тадић.

Он је, на питање новинара, послије литургије у манастиру Високи Дечани, да ли ће икада признати независност Косова, рекао да је његов одговор познат и кратак – никада.

 

Ostavi poruku