Министар правде Србије Снежана Маловић демантовала је спекулације да је суспендована потјерница за бившим премијером Косова и некадашњим командантом ОВК Агимом Чекуом.

„То је нетачно. Потерница је и даље на снази. Иако је истрага проведена веома лоше, са бројним пропустима, пред камерама Радио-телевизије Србије у то време, велики злочини су се догодили у зони одговорности Агима Чекуа“, рекла је Маловићева за дневник „Данас“.

Она је подсјетила да је „страдало много српског становништва, много цивила и ратних заробљеника“ и нагласила да само тужилаштво и суд који се баве темама ратних злочина могу да дају адекватан одговор на питање ко је за то одговоран.

Чеку је оптужен за низ тешких злочина почињених за вријеме сукоба на Косову и за њим је расписана међународна потјерница, на основу које је два пута био хапшен – први пут у Љубљани, а други пут у Будимпешти.

Агим Чеку /45/ бивши је командант Косовског заштитног корпуса и Ослободилачке војске Косова /ОВК/, а од 2006. до 2008. године био је и премијер Косова.

Извор: СРНА

Ostavi poruku