Ministar pravde Srbije Snežana Malović demantovala je spekulacije da je suspendovana potjernica za bivšim premijerom Kosova i nekadašnjim komandantom OVK Agimom Čekuom.

„To je netačno. Poternica je i dalje na snazi. Iako je istraga provedena veoma loše, sa brojnim propustima, pred kamerama Radio-televizije Srbije u to vreme, veliki zločini su se dogodili u zoni odgovornosti Agima Čekua“, rekla je Malovićeva za dnevnik „Danas“.

Ona je podsjetila da je „stradalo mnogo srpskog stanovništva, mnogo civila i ratnih zarobljenika“ i naglasila da samo tužilaštvo i sud koji se bave temama ratnih zločina mogu da daju adekvatan odgovor na pitanje ko je za to odgovoran.

Čeku je optužen za niz teških zločina počinjenih za vrijeme sukoba na Kosovu i za njim je raspisana međunarodna potjernica, na osnovu koje je dva puta bio hapšen – prvi put u Ljubljani, a drugi put u Budimpešti.

Agim Čeku /45/ bivši je komandant Kosovskog zaštitnog korpusa i Oslobodilačke vojske Kosova /OVK/, a od 2006. do 2008. godine bio je i premijer Kosova.

Izvor: SRNA

Ostavi poruku