Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић демантовао је данас информације да ће то тужилаштво обуставити истрагу и поступак против Јована Дивјака и Ејупа Ганића у случају ратних злочина над војницима ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992. године.

Одлука Тужилаштва БиХ у „случају Добровољачка“ није донијета, изјавио је Грубешић агенцији Фена, коментаришући незваничне информације о обустављању истраге.

Кад тужитељска одлука буде донијета, јавност ће бити обавијештена, напоменуо је Грубешић у вези са тим случајем, који се не односи само на Ганића и Дивјака.

Министар правде Републике Српске Џерард Селман изјавио је данас да његово министарство нема информације о обустављању истраге.

„Тужилаштво БиХ апсолутно не може да се понаша на такав начин, јер постоје редовно утврђене процедуре на који начин се то ради. Не смије се подлећи политичком утицају да, због тога што је одређена политичка личност у БиХ учествовала у таквим радњама, такве истраге и оптужнице треба да се тако завршавају“, нагласио је Селман.

Ostavi poruku