Predsjednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je da će budući mandatar sigurno biti Tomislav Nikolić, predsjednik Srpske napredne stranke (SNS), kao i da će koalicija SNS-NS ubjedljivo pobijediti na predstojećim izborima.

„Nikolić će sigurno biti budući mandatar, a koalicija SNS-NS ubjedljivo će pobijediti na predstojećim izborima u Srbiji, jer jedini imamo program da zemlju izvučemo iz katastrofe u koju je uvela postojeća vlast. Uz pomoć stranaka koje ne pređu cenzus, a biće ih dosta, naša koalicija formiraće sama ozbiljnu, operativnu, stručnu, malu vladu, koja će znati da napravi rezultat“, rekao je Ilić za novosadski „Dnevnik“.

On je dodao da će buduća srpska vlada na čelu sa Nikolićem imati velike probleme da vrati dugove koje je u svom mandatu napravila aktuelna Vlada Srbije.

„Nikolićev kabinet imaće velike probleme da vrati dugove od šet milijardi i 200 miliona evra, koje je u svom mandatu napravila aktuelna vlada. Dugovi su nastali podizanjem kratkoročnih kredita s visokim kamatama, što je izuzetno teško servisirati“, rekao je Ilić.

Izvor: SRNA

Ostavi poruku