Предсједник Републике Српске Милорад Додик организовао је данас пријем за спортисте, студенте и ученике поводом Дана и крсне славе Републике Српске – Светог архиђакона Стефана.

Најбољи спортиста Републике Српске за ову годину, каратиста Младен Плоскић истакао је да је за њега пријем код предсједника Српске велика част након успјешне године и одличних спортских резултата.

„Драго ми је што предсједник Републике Српске има разумијевања за спортисте, али и студенте и ученике. То је за све нас посебно признање“, рекао је Плоскић.

Регионални координатор за питања Рома Републике Српске при Министарству за људска права и избјеглице БиХ Аднан Шуберт истакао је да се у сарадњи са предсједником Српске Милорадом Додиком и институцијама власти РС покушава побољшати положај Рома, али и других националних мањина у Српској.

„Треба да мислимо на све грађане у Републици Српској и БиХ и да заједничким снагама побољшамо њихов положај“, рекао је Шуберт након пријема који је предсједник Додик организовао за представнике Савеза националних мањина Српске.

Шуберт је оцијенио да је тренутни положај националних мањина неповољан, а посебно ромске популације која је најбројнија национална мањина.

„Сви сегменти друштва морају се активније укључити у рјешавање проблема националних мањина и побољшање њиховог положаја“, додао је Шуберт.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик примиће данас културно-научне раднике, представнике издавача из Српске, као и представнике медија.

Ostavi poruku