Након што је претучен у центру Беогарду, бивши генерал Удбе и народни херој Јово Капичић одлучио је да напусти Србију и да се врати у родну Црну Гору.

Јово Капичић који има 92 године наставиће да живи у Црној Гори зато што је, како сматра, у већем дијелу српске јавности проказан, како због улоге у хапшењу четничког вође Драже Михаиловића, тако и због залагања за црногорску независност, и либералних и антинационалистичких ставова.

Јово Капичић је за Радио Слободна Европа рекао да одлази из Србије јер овдје више нема шта да тражи.

„Имам намјеру да се склоним доље у тај мој црногорски крај да не добијам више батине. Морам још мало овдје да се одржим због љекара који ће ме довести до нормале и идем да живим још ово мало година које су ми остале, иако сам у Београду био 74 године, и борио се за тај град и овај народ“, изјавио је Капичић.

Јово Капичић нападнут је 12. децембра у центру Београда због како сматра политичких и историјских разлога.

„Чак и да пронађу тога који ме је напао, није он то урадио зато што мене воли или мрзи. Он је то урадио зато што се у Скупштини Србије и у свим медијима Јово Капичић проглашава човјеком који је непријатељ српскога народа. Е, онда он ту нађе повод да се задовољи као неки српски патриота, а заправо је обичан уличар. Ето то су те ствари које мени говоре – немаш ти ту шта да радиш“, рекао је Капичић за РСЕ.

Овај некадашњи генерал Удбе, координатор хапшења Драгољуба Драже Михаиловића и управник логора на Голом отоку у политички живот вратио се недавно након што се појавио на главном одбору ЛДП-а и након што је објављена књига његових исповијести о Голом отоку.

Јово Капичић је након напада који је доживио, изјавио да би нападача који га је напао у Београду „убио као зеца да је у том тренутку имао пиштољ“.

Ostavi poruku