Српски бјегунац Добросав Гаврић живио је прикривеним раскошним животом у Јужној Африци са женом и двије ћерке, док се крио од међународних власти посљедње четири године, пише лист „Соутх Африцан Тимес“.

Објављујући причу о овом убици Жељка Ражнатовића Аркана, лист наводи да је разоткривање правог идентитета овог 37-огодишњака прошле недјеље натјерало његову породицу да побјегне из луксузног апартмана који је гледао на марину с јахтама и био поред хотела са пет звјездица „Кејп Грејс“, на обали В&А Вотерфронт у Кејптауну.

Његова супруга Данијела Ласић је морала да се сакрије са својим ћеркама, плашећи се за њихову безбједност. Мјесто гдје се оне налазе зна само јужноафричка полиција, пише лист.

Подсјећајући да је Гаврић, под лажним именом Саша Ковачевић, рањен у пуцњави из аутомобила када је убијен локални мафијаш Сирил Бико, лист наводи да је то бацило „риједак поглед“ на свијет подземног криминала, убистава, тајну полицију и међународне политичке везе које су водиле све до бившег српског предсједника Слободана Милошевића.

Гаврић се предао полицији прошлог уторка и у сриједу био изведен на суд ради одређивања кауције како би са слободе покушао да оспори захтјев за изручење Србији. Он је на суд дошао ослањајући се на дрвени штап и са ожиљком на десној руци.

За убиство Аркана, Гаврић, према писању листа, тврди да је неправдено суђен и погрешно осуђен, као и да се спрема да оспори захтјев за изручење, наводећи своје здравствено стање, као и страх да ће постати жртва освете.

Ове недјеље лист „Сундаy Тимес“ писао је да је Гаврић, користећи име Саша Ковачевић, са бх. пасошем ушао у Еквадор 2006.

У Јужну Африку дошао је са туристичком визом 2008. и убрзо на име своје супруге добио пословну визу која му је омогућила да у Јоханесбургу отвори ресторан.

Гаврић је те године регистровао и фирму за увозно-извозне послове. Према писању листа, те године је упознао локалног мафијаша Сирила Бика, познатог по утицајним везама.

„Сундаy Тимес“ наводи да је јужноафричка полиција већ неколико мјесеци била свјесна правог идентитета и ситуације у којој се налази особа скривена под идентитетом Саше Ковачевића.

Гаврићево пријатељство са Биком индиректно га је повезало са неколико важних личности подземља у Јужној Африци, укључујући и, сада покојног, власника стриптиз клубова Лолија Џексона и чешког бјегунца Радована Крајцира, наводи лист.

Према ријечима његовог адвоката Хуана Смута, Гаврићу као пословном човјеку није било лако у Јужној Африци, јер је из страха за сопствени живот „стално морао да пази да не привлачи пажњу“.

Он ће сада на суду покушати да се избори за статус избјеглице у Јужној Африци како не би био изручен Србији.

Лист наводи да је судија Џастри Стејн саслушање о његовом захтјеву за кауцију одложио за неколико дана.

Ostavi poruku