Fejsbuk sve više osvaja prostor u našim životima, a neke od priča vezanih za njega prosto su neverovatne. Pogledajte neke od njih.

1. U novembru ove godine jedna provalnik u SAD se, pre nego što je pobegao, ulogovao na Fejsbuk u kući u koju je provalio. Nažalost, zaboravio je da se izloguje pre nego što je otišao.

2. Niki Rasmunsen uhapšena je jer je prijateljici Džen Haris zapalila kuću nakon što ju je ova izbacila sa spiska svojih prijatelja na Fejsbuku.

3. U periodu od oko godinu i po dana Betski Higins (54) je proneverila 166.000 dolara iz pravne firme u kojoj je radila. Većinu novca je potrošila za plaćanje virtuelnih novčića u igricama Jovil i Mafija Vors.

4. U decembru, taksista se putniku koji mu nije platio, a u kolima je zaboravio svoj telefon, osvetio tako to mu je apdejtovao status na Fejsbuku, od prilike ovako: “Sinoć sam ispao kreten prama taksisti, odbio sam da mu platim i pobegao sam. Kada mi je zapretio da će me odvesti u policiju, pobegao sam, ali sam zaboravio telefon u taksiju. A sada me taksista uči lekciju time što postavlja ovaj post. Mada sam bio izuzetno bezobrazna, glupa džukela, taksista je dovoljno ljubazan da mi pruži priliku da povratim svoj telefon”.

5. U maju, Ledi Gaga je iskoristila Farmvil za promociju nove muzike.

6. U julu je jedan Egipćanin novorođenoj ćerki dao ime Fejsbuk.

7.  U maju je objavljena studija koja tvrdi da bi mladi ljudi radije pristali da izgube čulo mirisa nego pristup svojim društvenim mrežama.

8. U aprilu je, nakon kraljevskog venčanja u Britaniji, na Fejsbuku osnovano Udruženje poštovalaca pozadine Pipe Midlton, koje sada ima već preko 240.000 fanova.

9. Niteš Bakta, student sa Univerziteta Džordžije, poslužio se Fejsbukom da zatraži pomoć u trenutku kada su u njegovu kuću upali naoružani pljačkaši. Svoj status na Fejsbuku je apdejtovao u “UPOMOĆ; PLJAČKA; NEMAM TELEFON”. Mnogi su mislili da se šali, ali njegov najbolji prijatelj ga je ozbiljno shvatio i pozvao je policiju.

10. Kristal Jamnicki i njen dečko Robert Driskol ukrali su prsten vredan 12.000 dolara. Ubrzo nakon toga, Kristal je na fejsbuk postavila slike prstena, uz komentar: “Vidite šta mi je Robi dao, toliko ga volim”, da bi uskoro oboje bili uhapšeni.

Ostavi poruku