Visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije /SPS/ Slavica Đukić-Dejanović izrazila je želju da građani na predstojećim izborima 2012. godine prepoznaju Ivicu Dačića, lidera te stranke, kao budućeg premijera Srbije.

„Očekujem da najveći broj građana prepozna na parlamentarnim izborima Dačića kao budućeg premijera, jer je danas najsposobniji političar, kako na političkoj sceni, tako i u političkom životu Srbije“, rekla je Slavica Đukić-Dejanović, predsjednica Skupštine Srbije,  za današnji broj novosadskog „Dnevnika“.

Ona je dodala da bi predsjednički izbori u Srbiji trebalo da se održe u redovnom terminu, krajem 2012. godine ili početkom 2013. godine i da nema potrebe za vanrednim izborima.

„Predsednički izbori u Srbiji biće održani u redovnom terminu posle konstituisanja vlasti, dakle, krajem 2012. ili početkom 2013. godine i, nema nijednog razloga da se održavaju vanredni predsednički izbori. Uostalom, Boris Tadić je u više navrata izlazio na crtu raznim kandidatima za srpskog predsednika, ali su građani baš njemu uvek, ukazivali najveće poverenje“, rekla je Slavica Đukić-Dejanović.

Ona je navela da je Demokratska stranka /DS/ najbolji postizborni strateški partner za SPS.

„Ako SPS bude u prilici da bira, voleli bismo da naš strateški partner posle izbora bude DS, mada u politici ne postoji termin sigurno ili isključivo. Konačna odluka o političkom partnerstvu, ipak je u rukama građana Srbije“, konstatovala je Slavica Đukić-Dejanović.

Izvor: SRNA

Ostavi poruku