Сахрана Ким Џонг Ила у Пјонгјангу, престоници Сјеверне Кореје, донијела нам је јуче сцене унезвијерених жена и мушкараца који хистерично плачу за покојним врховним вођом. Али на стотинама фотографија процесије појавио се и један крајње необичан детаљ – џиновски војник.

Иако засигурно спада међу највише људе на планети, овај скоро трометраш се готово стопио са масом маслинастих униформи.

На додатно увећаној фотографији види се да је овај џин бар за 30 до 40 одсто виши од својих сабораца. Ако узмемо да у посљедњем реду стоје највиши војници, као што је обичај, и да су они просјечно високи, на примјер, 175 центиметара, поређењем у „Фотошопу“ долазимо до закључка да је мистериозни гигант висок бар 245 центиметара.

С том „метражом“ би могао да у теме гледа и некадашњим НБА дивовима – 231 цм високом румунском кошаркашу Георгеу Мурешану и два центиметра нижем Кинезу Јао Мингу.

Уколико се претпостави да је просјечна висина војника у посљедњем реду 175  ентиметара, грубом анализом долазимо до висине од око два и по метра

Фотографију је емитовало неколико свјетских агенција, због чега се може закључити да се не ради о фотомонтажи. Идентитет и тачне димензије овог огромног џина за сада ће остати тајна.

Ostavi poruku