Мистерија љетошњег саобраћајног удеса у кањону Таре, на путу Жабљак-Мојковац и дуготрајна потрага за возачем опела корса с њемачким регистарским ознакама ЕБЕ ТР 34 Ивицом Милером, држављанином Босне и Херцеговине, за којег се вјеровало да је страдао у вировима плаховите ријеке, прије неки дан је добила сасвим неочекивани обрт и епилог.

Њемачка полиција јавила је својим колегама у Црној Гори да је Милера пронашла у Минхену живог и здравог, али под другим именом и презименом.

Дежурној служби полиције на Жабљаку је 14. јуна ове године пред поноћ један наводни очевидац пријавио несрећу – да је бијело путничко возило одлетјело у амбис. Полиција је одмах кренула на мјесто удеса и заиста у свануће пронашла бијели опел – караван са њемачким таблицама, који је стајао на точковима у кориту ријеке, више од 50 метара испод магистрале. Рониоци који су у међувремену приспјели у олупини су нашли само пасош на име Ивице Милера и неколико других личних докумената, али од њега није било ни трага.

Вишедневно упорно претраживање вирова низводно од мјеста „несреће“ није дало никаквих резултата, а све је било тим чудније што ни на коловозу нису пронађени никакви трагови који би упућивали на могући узрок слијетања. Полиција је брзо утврдила да је тог дана у првим поподневним сатима Ивица Милер ушао у Црну Гору из Босне и Херцеговине на граничном прелазу Ранче код Пљеваља, да је сједио за воланом баш тог возила и да није имао сапутника.

Утврђено је такође да је касније неколико сати провео у једном хотелу на Жабљаку и да је у вечерњим сатима отишао у непознатом правцу. А наводни очевидац удеса који је позвао полицију тврдио је да се кретао иза бијелог опела који након једне дуже равнине није скренуо у благу десну кривину већ је продужио право и сурвао се низ литицу у ријеку.

Како нису нађени никакви трагови удеса нити било шта друго што би указивало на несрећу, полиција је већ након неколико дана почела да сумња да се можда ради о фингираној несрећи, да је возач намјерно гурнуо возило у ријеку да би потом од осигурања наплатио премију.

Полиција је у Минхену прије неки дан, након рутинске контроле установила да се под именом Перице Миканова, како је писало у документима, у ствари крије Ивица Милер за којим је прије пола године расписана потрага након што је његова супруга Бригита пријавила његов нестанак.

Како је саопштила њемачка полиција, Милер се ишчуђавао причи о несрећи у кањону Таре, да он свему томе нема појма и да је миран породичан човјек који, наводно, са супругом живи у Мостару.

За сада је изостало и објашњење шта га је мотивисало да возило гурне у ријеку и како је то извео, односно да ли је имао саучесника.

Ostavi poruku