Suđenje Svetlani Ražnatović i njenom zetu Predragu Ocokoljiću, koji se terete za nasilničko ponašanje prema direktoru FK Mladi proleter Aleksandru Olareviću, počelo je u 10 sati u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

U jednom trenutku Ražnatovićevoj je pozlilo pred sudskim vijećem, pa je morala da popije čašu vode.

U Palatu pravde nešto prije 10 sati iz kućnog pritvora stigla je folk pjevačica u pratnji svog obezbjeđenja, gdje je dočekao Ocokoljić sa kojim je zajedno otišla do sudnice.

Ražnatovićeva je ostala pri ranije datom iskazu u kojem je negirala krivicu, a danas je ponovila da je FK Mladi proleter željela da preuzme na civilizovan način.

– Za preuzimanje kluba imala sam rješenje Ministarstva sporta, ali Olarević je počeo da me vrijeđa. On je krenuo da se fizički razračuna sa mnom, ali to je spriječio moj zet koji je stao između nas – rekla je Ražnatovićeva i dodala da nije bilo razmjene udaraca, već da su nakon ovog incidenta ona i Ocokoljić otišli.

Ona je dodala da je Olarević iskoristio to što je medijska ličnost da predstavi kako je nasilna.

– Time je želio da skrene stvari sa pravog problema da neće da izađe iz “Mladog proletera”. Od kada postojim kao javna ličnost nemam incident za sobom – rekla je Ražnatovićeva.

Ona je dodala da je na sastanak sa tadašnjim direktorom FK Mladi proleter došla kao direktor FK Obilić.

– Povela sam svjedoke kako bi oni potvrdili da Aleksandar Olarević ne želi da primi rješenje Ministarstva sporta. Nismo željeli da ga izacimo – izjavila je Ražnatovićeva, poslije čega joj je pozlilo pred sudskim vijećem, pa je morala da popije čašu vode.

Na optužbe Svetlane Ražnatović Aleksandar Olarević je odgovorio da je ona prvo njega verbalno napala.

– Čuo sam galamu u dvorištu, a kada sam izašao video sam Cecu koja mi je rekla da kradem klub od njene siročadi. Zatim je rekla da iza nje stoje važni ljudi i institucije, nakon čega me je Ocokoljić udario. Nije bio jak udarac, više me je odgurnuo – objasnio je Olarević.

Prethodno suđenje je 24. novembra odloženo na molbu Ocokoljića kome je tek tog dana uručena optužnica, dok je prvi termin za početak suđenja propao u julu jer ni pjevačica ni njen zet nisu bili uredno pozvani.

Ražnatovićeva na suđenje dolazi iz kućnog zatvora gdje služi kaznu od godinu dana koja joj ističe u februaru. Ražnatovićeva služi kaznu od godinu dana kućnog zatvora na koju je osuđena zbog protivpravnog prisvajanja djela novca od transfera fudbalera FK “Obilić” u inostrane klubove dok je bila predsjednik tog kluba 2000. godine.

Olarević htio da povuče tužbu protiv Ražnatovićeve

Optužnim prijedlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva, folk pjevačici i Ocokoljiću se na teret stavlja da su 18. juna 2007. ispred upravne zgrade FK “Mladi proleter”, grubo vrijeđali, a potom i nanijeli lake tjelesne povrede Olareviću, direktoru kluba.

Prema navodima optužnog predloga, Ražnatovićeva i njen zet su tog dana došli do upravne zgrade FK “Mladi proleter” i pozvali Olarevića da izađe napolje, a kada je on to uradio, folk pjevačica je počela da ga vrijeđa, oslovljavajući ga pogrdnim imenima.

Poslije verbalnog napada Ražnatovićeve, Ocokoljić je fizički nasrnuo na direktora “Mladog proletera”, udarivši ga pesnicom u desnu stranu lica.

Olarević je protiv Ražnatovićeve i Ocokoljića podnio pa povukao krivičnu prijavu zbog napada, ali je tužilaštvo ipak odlučilo da goni folk pjevačicu i njenog zeta.

Ostavi poruku