Припадник обезбјеђења „Меркатора“ рањен је у инциденту који се догодио у Тржном центру „Меркатор“ у Ложионичкој улици, у Сарајеву, потврдио је Срни дежурни оперативни у МУП-у Сарајевског кантона.

Он је навео да је у инциденту дошло до туче у којој је употријебљено ватрено оружје, али да се не зна да ли је припадник обезбјеђења повријеђен употребом оружја.

Дежурни оперативни није могао да потврди да ли је ријеч о пљачки, наводећи да је истрага у току.

Како је саопштено из фирме Сецуритас БХ доо, у 9:40 сати у гаражи Мерцатора, у улици Ложионичка у Сарајеву, нападнута је екипа заштитара који су преносили новац једне од агенција у оквиру ове фирме.

Екипу је напало више наоружаних и маскираних особа, при чему је дошло до обостране пуцњаве. Један од заштитара је лакше повријеђен и збринут је у болници Кошево. Нико од пролазника није повријеђен. Нападачи су побјегли, а новац је остао код заштитара, саопштено је из фирме Сецуритас БХ.

Полиција је, након пуцњаве, могла потврдити информацију да су нападачи побјегли с мјеста догађаја камионом Класа, чијег су возача истјерали ван. Камион су потом оставили у једној од оближњих улица, а онда побјегли Голфом 6.

Извор: СРНА

Ostavi poruku