У покушају пљачке, која се данас десила у тржном центру „Мерцатор“ у Сарајеву, дошло је до размјене ватре између три пљачакша и заштитара који су вршили транспорт новца, при чему је једна особа лакше повријеђена.

Према информацијама из полиције, покушај пљачке десио се око 9.45 у гаражи „Мерцатора“, у Ложионичкој улици у насељу Пофалићи, док се пуцањава десила у оближњој Улици Марка Марулића.

Један на другог су пуцали разбојник и заштитар који га је покушао ухватити. Разбојник је успио побјећи тако што је пријетећи пиштољем отео камион „Класа“, којим се потом одвезао.

Тројица наоружаних пљачкаша покушали су од заштитара агенције „Сецуритас“ отети сакупљени пазар из радњи које су смјештене у „Мерцатору“. Међутим, заштитари су пружили отпор, а онда су, према свједочењу очевидаца, настали метеж и потјера за пљашкашима, потом и пуцњава на улици.

„Екипу транспорта новца напало је више наоружаних и маскираних нападача. Том приликом дошло је до обостране употребе ватреног оружја. Један од заштитара задобио је лакше тјелесне повреде. Нико од пролазника није повријеђен. Извршиоци напада су побјегли, а новац који је био под заштитом је остао у у посједу агенције за заштиту“, саопштено је из „Сецуритаса“.

У болиници Кошево потврђено је да је медицински збринут заштитар Сабахудин Шурковић (29), који је добио ударац пиштољем у главу, повријеђено му је око, а задобио је и повреде шаке.

Радници „Сецуритаса“, њих двојица, службеним аутомобилом су дошли у гаражу „Мерцатора“. Требало је да покупе пазар из радњи и тада су их напали разбојници.

„Један колега је отишао по новац, док је други остао у колима. Тада је један нападач пиштољем разбио стакло и почео тући нашег колегу. У међувремену се други колега вратио и дошло је до туче. У том метежу једном од нападача је испао пиштољ. Када су видијели да не могу отети новац, разбјежали су се на све стране“, испричао је један од заштитара, који није директно учествовао у овом догађају, него је накнадно дошао.

Заштитар, који није желио казати своје име, тврди да нису носили пуно новца, већ да се ради о највише неколико десетина хиљада марака.

Један од очевидаца је испричао да су заштитари једног разбојника накратко ухватили, након што је истрчао из гараже и запутио се Улицом Марка Марулића према згради „Класа“.

„Видим, иде човјек крвав. Трчи као луд. За њим трчи заштитар и виче му да стане и псује му мајку. Онда се овај што бјежи окреће и, онако трчећи, пуца из пиштоља. Онда и заштитар отвара ватру. Ја сам се нашао у средини тога. Само сам молио Бога да све прође. Испуцали су сигурно више од десет метака. У свему томе, на улици су биле неке жене, странкиње, које су ишле у оближњу баптистичку цркву“, казао је Есад, један од неколицине возача комбија који у близини „Мерцатора“ врше услуге превоза.

У Тужилаштву Кантона Сарајево у у петак касно послије подне казали су да тројица разбојника још нису идентификована.

Ostavi poruku