U pokušaju pljačke, koja se danas desila u tržnom centru „Mercator“ u Sarajevu, došlo je do razmjene vatre između tri pljačakša i zaštitara koji su vršili transport novca, pri čemu je jedna osoba lakše povrijeđena.

Prema informacijama iz policije, pokušaj pljačke desio se oko 9.45 u garaži „Mercatora“, u Ložioničkoj ulici u naselju Pofalići, dok se pucanjava desila u obližnjoj Ulici Marka Marulića.

Jedan na drugog su pucali razbojnik i zaštitar koji ga je pokušao uhvatiti. Razbojnik je uspio pobjeći tako što je prijeteći pištoljem oteo kamion „Klasa“, kojim se potom odvezao.

Trojica naoružanih pljačkaša pokušali su od zaštitara agencije „Securitas“ oteti sakupljeni pazar iz radnji koje su smještene u „Mercatoru“. Međutim, zaštitari su pružili otpor, a onda su, prema svjedočenju očevidaca, nastali metež i potjera za pljaškašima, potom i pucnjava na ulici.

„Ekipu transporta novca napalo je više naoružanih i maskiranih napadača. Tom prilikom došlo je do obostrane upotrebe vatrenog oružja. Jedan od zaštitara zadobio je lakše tjelesne povrede. Niko od prolaznika nije povrijeđen. Izvršioci napada su pobjegli, a novac koji je bio pod zaštitom je ostao u u posjedu agencije za zaštitu“, saopšteno je iz „Securitasa“.

U bolinici Koševo potvrđeno je da je medicinski zbrinut zaštitar Sabahudin Šurković (29), koji je dobio udarac pištoljem u glavu, povrijeđeno mu je oko, a zadobio je i povrede šake.

Radnici „Securitasa“, njih dvojica, službenim automobilom su došli u garažu „Mercatora“. Trebalo je da pokupe pazar iz radnji i tada su ih napali razbojnici.

„Jedan kolega je otišao po novac, dok je drugi ostao u kolima. Tada je jedan napadač pištoljem razbio staklo i počeo tući našeg kolegu. U međuvremenu se drugi kolega vratio i došlo je do tuče. U tom metežu jednom od napadača je ispao pištolj. Kada su vidijeli da ne mogu oteti novac, razbježali su se na sve strane“, ispričao je jedan od zaštitara, koji nije direktno učestvovao u ovom događaju, nego je naknadno došao.

Zaštitar, koji nije želio kazati svoje ime, tvrdi da nisu nosili puno novca, već da se radi o najviše nekoliko desetina hiljada maraka.

Jedan od očevidaca je ispričao da su zaštitari jednog razbojnika nakratko uhvatili, nakon što je istrčao iz garaže i zaputio se Ulicom Marka Marulića prema zgradi „Klasa“.

„Vidim, ide čovjek krvav. Trči kao lud. Za njim trči zaštitar i viče mu da stane i psuje mu majku. Onda se ovaj što bježi okreće i, onako trčeći, puca iz pištolja. Onda i zaštitar otvara vatru. Ja sam se našao u sredini toga. Samo sam molio Boga da sve prođe. Ispucali su sigurno više od deset metaka. U svemu tome, na ulici su bile neke žene, strankinje, koje su išle u obližnju baptističku crkvu“, kazao je Esad, jedan od nekolicine vozača kombija koji u blizini „Mercatora“ vrše usluge prevoza.

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo u u petak kasno poslije podne kazali su da trojica razbojnika još nisu identifikovana.

Ostavi poruku