Насловна Република Српска Додик: Не могу други да одређују ко су добри Хрвати и Срби

Додик: Не могу други да одређују ко су добри Хрвати и Срби

0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће се одазвати позиву предсједника СДА Сулејмана Тихића на састанак политичких лидера 28. децембра у Сарајеву, али да се морају поштовати уставне норме да се на бази паритета обезбиједи структура Савјета министара БХ.

Према његовим ријечима, уколико су и други аутентични представници српског и хрватског народа спремни да одлуче о људима који ће представљати народе у Савјету министара, може се направити помак.

„Ако се настави са жељом да се другима одређује ко су добри Хрвати или ко су добри Срби у Савјету министара, од тог посла нема ништа“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је додао да пропроционални приступ не може помоћи и да Република Српска у томе видимо жељу да се други прегласају и да се уведе нова пракса пропорционалне заступљености која није у складу са Уставом.

„Не знам да ли има помака, али ја ћу принципијелно бити на сваком састанку, јер долазе људи који могу допринијети рјешењу“, поручио је Додик.

Он је рекао да су наведени оквири фер и принципијелни, те да омогућавау да нико не буде губитник, али и да се афирмише суштина БиХ да конститутивни народи буду изборна база својих представника у Сарајеву.

Предсједник СДА Сулејман Тихић заказао је за сриједу, 28. децембар, нови састанак лидера шест странака који би требало да буде одржан у згради заједничких институција БиХ у Сарајеву.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version