Приведено 12 особа осумњичених за крађу горива из складишта „Умац“ код Прокупља, саопштило Министарство одбране Србије. У акцији хапшења учествовали су ВБА и Војна полиција, сазнаје РТС.

Како РТС сазнаје, у акцији ВБА и Војне полиције на сузбијању злоупотребе службеног положаја приведено је више припадника Војске Србије и цивилних лица.

Министарство одбране Србије саопштило је да је приведено 10 припадника Војске Србије и два цивила из Прокупља осумњичених за крађу горива из складишта „Умац“ код Прокупља.

Они ће после полицијског задржавања од 48 сати, 24. децембра 2011. године уз кривичну пријаву бити предати истражном судији Вишег суда у Прокупљу, наводи се у саопштењу Министарства.

На том случају радило се више месеци, а сумња се да су осумњичени украли гориво у вредно око 60 милиона динара.

У акцији учествују и Тужилаштво за организовани криминал у Београду и Више тужилаштво у Прокупљу.

Иначе, 24. фебруара ове године РТС је јавио да је у Прокупљу исцурило 360.000 литара моторног бензина. Војни органи су тада саопштили да је гориво исцурило због кидања вентила на резервоару старом 75 година.

Комисија коју је формирала централна логистичка база Војске Србије установила је да је гориво годинама истицало из резервоара и да је потребно хитно приступити деконтаминацији земљишта. Дренажни вентил постављен је на резервоар, како су рекли, још 1936. године.

РТС је тада незванично сазнао да постоји сумња и да је део бензина украден. Нико од надлежних ту информацију тада није желео да потврди или демантује, док војни органи не заврше вештачење.

Ostavi poruku