Privedeno 12 osoba osumnjičenih za krađu goriva iz skladišta „Umac“ kod Prokuplja, saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije. U akciji hapšenja učestvovali su VBA i Vojna policija, saznaje RTS.

Kako RTS saznaje, u akciji VBA i Vojne policije na suzbijanju zloupotrebe službenog položaja privedeno je više pripadnika Vojske Srbije i civilnih lica.

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da je privedeno 10 pripadnika Vojske Srbije i dva civila iz Prokuplja osumnjičenih za krađu goriva iz skladišta „Umac“ kod Prokuplja.

Oni će posle policijskog zadržavanja od 48 sati, 24. decembra 2011. godine uz krivičnu prijavu biti predati istražnom sudiji Višeg suda u Prokuplju, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na tom slučaju radilo se više meseci, a sumnja se da su osumnjičeni ukrali gorivo u vredno oko 60 miliona dinara.

U akciji učestvuju i Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu i Više tužilaštvo u Prokuplju.

Inače, 24. februara ove godine RTS je javio da je u Prokuplju iscurilo 360.000 litara motornog benzina. Vojni organi su tada saopštili da je gorivo iscurilo zbog kidanja ventila na rezervoaru starom 75 godina.

Komisija koju je formirala centralna logistička baza Vojske Srbije ustanovila je da je gorivo godinama isticalo iz rezervoara i da je potrebno hitno pristupiti dekontaminaciji zemljišta. Drenažni ventil postavljen je na rezervoar, kako su rekli, još 1936. godine.

RTS je tada nezvanično saznao da postoji sumnja i da je deo benzina ukraden. Niko od nadležnih tu informaciju tada nije želeo da potvrdi ili demantuje, dok vojni organi ne završe veštačenje.

Ostavi poruku