Предсједник Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић истакла је да ће Србија, као гарант Дејтонског споразума, наставити досљедно да подржава територијални интегритет и суверенитет БиХ, као и њено унутрашње уређење.

Ђукић-Дејановић је у разговору са члановима колегијума Представничког дома и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ у Сарајеву рекла да Србија неће подржати ниједно рјешење за које не постоји консензус сва три народа и оба ентитета – ни подјелу БиХ, ни унитарност државе.

„Србија жели да развија најбоље могуће односе са централним властима БиХ, као и са оба ентитета“, рекла је Ђукић-Дејановић и додала да Србија подржава европске и евроатлантске интеграције БиХ.

Она сматра да рјешење за функционисање државе морају пронаћи демократски лидери БиХ.
Ђукић-Дејановић је навела да је БиХ један од најзначајнијих спољнотрговинских партнера Србије, наводећи да охрабрују компаније из Србије да улажу у све дијелове БиХ.
Домаћини су истакли да ће БиХ у потпуности поштовати територијални интегритет и цјеловитост Србије, као и да је стратешки интерес БиХ демократска, стабилна и европска Србија.

На састанку је истакнута важност унапређења економске и парламентарне сарадње, саопштено је из Скупштине Србије.

Ostavi poruku