Uprava za operacije Granične policije BiH nije dozvolila da se ispred Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, na Drini, između dva Zvornika, postavi pano sa punim nazivom tog mosta, rečeno je danas novinarima u Opštini Zvornik.

U okviru projekta postavljanja turističke signalizacije bilo je predviđeno da se ispred tog pješačkog mosta koji preko Drine povezuje Zvornik u Republici Srpskoj i Mali Zvornik u Srbiji, bude postavljen pano sa nazivom mosta i osnovnim tehničkim podacima o mostu.

„Uredno smo uputili dopis nadležnoj službi Granične policije BiH, na čiji smo odgovor čekali punih mjesec dana i on je na naše iznenađenje bio negativan“, rekla je Mila Knežević, šefica Službe Opštine Zvornik za razvoj i međunarodnu saradnju.

U odgovoru Granične policije BiH piše da „u području graničnog prelaza i u zaštitnom području nije dozvoljeno postavljanje bilo kakvih tabli reklamnog ili propagandnog sadržaja, osim saobraćajne signalizacije“.

Mila Knežević međutim ukazuje da su upravo u toj zoni mnogi reklamni natpisi radnji, s oba kraja mosta.

„Opština Zvornik će zatražiti od Ministarstva bezbjednosti BiH da se ispred mosta postavi pano. Most se nalazi i na zvaničnom suveniru grada Zvornika i logično je da se ispred njega postavi i natpis, kao vodič za turiste“, rekla je Mila Knežević.

Most je sagrađen 1929. godine, a pušten u saobraćaj 12. januara 1930. u prisustvu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, po kojem i nosi ime. Dugačak je 150, a širok sedam metara. Zbog starosti i lošeg održavanja sada ga koriste samo pješaci.

Ostavi poruku