У полицијској акцији „Ломач“ на подручју Брчко дистрикта приведено је 20 лица, од којих је 13 лишено слободе због почињених кривичних дјела тешка крађа и крађа, те неовлаштена производње и стављање у промет опојних дрога, изјавио је данас Халид Емкић, портпарол полиције дистрикта .

У овој акцији полиција дистрикта сарађивала је са полицијом Републике Српске и Тузланског кантона, као и са МУП-ом Хрватске, који су лишили слободе једно лице за које постоје докази да је на подручју дистрикта извршило шест кривичних дјела тешких крађа и крађа.

Током акције извршено је 26 претреса на подручју дистрикта и два на подручју Градачца.

„Расвијетљено је 16 кривичних дјела, заплијењено је више од килограм марихуане и прикупљена документација да да су наведена лица у претходнм периоду дистрибуисала око 4,5 килограма наркотика“, рекао је Емкић на конференцији за новинаре.

Пронађено је и одузето један ЛЦД телевизор, рисивер и даљински, четири акумулатора за возила, 12 мобилних телефона, 11 носача картица, 20 таблета „тродона“, таблете „екстазија“, 55 комада муниције калибра 7,62 мм.

Документована је крађа више стотина литара горива из резервоара камиона и радних машина и идентификовано коме је и гдје оно продато, двије дигиталне ваге, као и предмета који су кориштени у извршењу кривичних дјела.

Већину ових предмета приведена лица су продавала на подручју дистрикта, Бијељине, Тузланског и Зеничко-добојског кантона.

У акцији су прикупљена сазнања да су ова лица припремала извршење више од 10 кривичних дјела крађа и тешка крађа током божићних и новогодишњих празника.

У акцији „Ломач“ приведени су Е.С. /24/, Е.Н(26), А.Ш (29), Ј.Б. (26), С.Ј. (22), М.А (27), И.З. (20), А.Ћ. (24), Е.Х(22), М.Х. (21), Х.М. (23), М.С. (19) и А.С. (20).

Против ових лица, од којих су три жене, поднесен је извјештај о почињеном кривичном дјелу и биће предати Тужилаштву дистрикта Брчко на даље процесуирање.

„Против ових лица и раније су подношени извјештаји Тужилаштву за наведена кривична дјела“, додао је Емкић.

За наведена кривична дјела крађе, тешке крађе и кривично дјело неовлаштене производње и стављање у промет опојних дрога предвиђена је казна затвора од шест мјесеци до 10 година.

Ostavi poruku