Ništa bez „zečica“! U Dumu, donji dom ruskog parlamenta, kao poslanik Jedinstvene Rusije, stranke premijera Vladimira Putina, ušla je i dvadesetpetogodišnja Marija Koževnikova, koja se pre dve godine slikala za rusko izdanje „Plejboja“!

Izgleda da je Ćićolina dobila naslednicu za 21 vek. Ipak, ne u Italiji, već u Rusiji. Glumica iPlejboj model Marija Koževnikova postala je član parlamenta vladajuće stranke na čijem se čelu nalazi Vladimir Putin.

Pre samo dve godine, fotografije tada 23-godišnje lepotice krasile su strane Plejboja (Playboy). Čuveni muški magazin zgodnoj Mariji posvetio je naslovnu stranu i foto-specijal na sedam strana.

Prema rečima mlade starlete, zaPlejboj je odlučila da se slika nakon raskida sa tadašnjim dečkom.

Plejboj vam predstavlja Mariju i poziva vas da je malo bolje upoznate“, pisao je tada poznati magazin za jači pol.

Članica Dume je inače ćerka poznatog sovjetskog hokejaškog reprezentativca i dvostrukog olimpijskog šampiona Aleksandra Koževnikova. Pre nego što se posvetila karijeri glumice i modela bila je pevačica ruske pop grupe „Love Story“.

Poput špijunke Ane Čepmen, Marija je političku karijeru započela u kontroverznoj „Mladoj gardi“, podmlatku Putinove stranke Jedinstvena Rusija, koja se ovih dana suočava sa optužbama da je pobedu na izborima izvojevala mahinacijama.

„Za mene je ovo apsolutno veliki događaj“, rekla je Marija nakon potvrđivanja dobijanja mandata u Dumi, ruskom parlamentu, kao predstavnik ledom okovanog grada Tomska u Sibiru.

„Ja sam samo obična građanka Ruske Federacije. Zbog teškoća s kojima se suočavam svakog dana imam iskustvo na osnovu kojeg ću moći da govorim o problemima i da nudim rešenja“, rekla je samouvereno Marija, koja dodaje da je došao trenutak da se čuje glas mladih u Rusiji.

„Budućnost Rusije pripada mladim ljudima i mi moramo da budemo uključeni. Ja sam se ranije srela s problemom da nakon fakulteta nemam posao niti stan pa znam šta mlade ljude muči“, objasnila je zanosna članica Dume.

Da nije naivna i krhka, Marija Koževnikova dokazala je kritikujući oštro organizatore nedavnih demonstracija protiv Putina u Moskvi, nazvavši ih „profesionalnim provokatorima“ čiji je jedini cilj da „potpale ljude“.

Ostavi poruku