Ухапшене четири особе осумњичене за убиство бизнисмена Славише Симића из Врњачке Бање, саопштено из МУП-а. Осумњичени су се скривали у Београду и Јагодини, а код њих је пронађена велика количина оружја, муниције и експлозива.

Полиција је ухапсила четири особе које су осумњичене за убиство бизнисмена Славише Симића власника предузећа „Гигант“ из Врњачке Бање, потврдио је директор полиције Милорад Вељовић.

Због основане сумње да су извршили кривична дела тешког убиства и недозвољеног држања оружја и експлозивних материја ухапшени су Милан Новаковића (1978) власника предузећа „Новаковић НЕНФ“ који је организатор и наручилац убиства и Сашу Јовановића (1977) обојица из Јагодине, и Владана Радисављевића (1979) и директног извршиоца убиства Бошка Марковића (1976) из Ћуприје.

„Осумњичени су под изговором да врати дуг Новаковићу, позвали директора и власника предузећа „Гигант“, Славишу Симића на планину Гоч, где су га уз претњу пиштољем везали, сместили у гепек аутомобила с намером да од његове супруге захтевају откуп у износу од 300.000 евра и да након добијања траженог износа Симића уз употребу експлозива лише живота“, наводи полиција.

Симић је успео да се ослободи и побегне из гепека аутомобила, али они су га сустигли и убили пуцањем из ватреног оружја, наводи се у саопштењу.

Након извршења кривичног дела чланови криминалне групе су се сакрили у становима на подручју градова Београда и Јагодине, где су и ухапшени.

У заједничкој акцији хапшења учествовали су припадници Управе криминалистичке полиције, полицијских управа из Краљева, Београда и Јагодине и Специјалне антитерористичке јединице, а у сарадњи са Вишим јавним тужиоцем из Краљева.

Полицијски службеници су на основу наредбе дежурног истражног судије извршили претрес станова и других просторија, и пронашли велику количину оружја, муниције и експлозива.

Заплењене су две аутоматске пушке калибра 7,62 мм и две малокалибарске пушке 5,56 мм, један пиштољ берета 7,65 мм, четири ручне бомбе и један малокалибарски пиштољ.

Полицајци су пронашли и 600 комада муниције различитог калибра, један гасни пиштољ, 780 грама прашкастог експлозива, два килограма експлозива тротила, преко 100 детонаторских капсли за наведени експлозив, преко 50 метара штапина, као и друге предмете.

Члановима криминалне групе је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведени истражном судији Вишег суда у Краљеву.

Ostavi poruku