Poslanik je izrazio „duboko žaljenje“ zbog incidenta i izvinio se u poruci na Tviteru, ali je smijenjen sa funkcije

Britanski poslanik iz redova konzervativaca Aidan Barli smijenjen je sa fukcije sekretara u Ministarstvu saobraćaja odlukom premijera Dejvida Kamerona zbog „uvredljivog i nepromišljenog“ ponašanja na jednoj zabavi u Francuskoj.

Barli je na toj zabavi snimljen u društvu muškarca obučenog u nacističku uniformu, a fotografiju je prošle sedmice objavio Dejli mejl, prenio je BBC.

Poslanik je izrazio „duboko žaljenje“ zbog incidenta i izvinio se u poruci na Tviteru, ali je smijenjen sa funkcije. U toku je istraga državnih organa o ovom događaju.

„Pojedini gosti su se očigledno ponašali neprikladno i veoma žalim zbog toga što se ovo dogodilo. Veoma mi je žao zbog uvrede koja je, bez sumnje, nanesena“, saopštio je Barli.

On je pisao i listu „Jevrejska hronika“ i izrazio „bezrezrevno, iskreno i potpuno izvinjenje“ i dodao da bi volio da je ranije napustio zabavu.

„Ono što se desilo bilo je pogrešno i trebalo je da odem sa tog mjesta. Imao sam izbor i pogriješio sam što nisam otišao. Izvinjavam se zbog ove pogrešne procjene“, rekao je Barli.

Ostavi poruku