Девет лица је приведено у полицијској акцији под називом „Ломач“, која се од јутрос проводи на подручју Брчко дистрикта с циљем расвјетљавања кривичних дјела тешка крађа и крађа, те неовлаштена производњ и стављање у промет опојних дрога, потврдио је Срни портпарол брчанске полиције Халид Емкић.

Емкић је додао да је током акције пронађен и одређени број предмета који потичу из ових кривичних дјела. Напомињући да се акција проводи по наредби Основног суда и под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта, Емкић је рекао да је ријеч о повратницима у извршењу ових кривичних дјела.

Он је појаснио да се претрес врши на 13 локација, те да је акција усмјерена на 15 лица, која ће бити приведена. „Сва лица која буду приведена у полицију биће предата Тужилаштву на даље процесуирање“, додао је Емкић.

Према његовим ријечима, ова полицијска акција трајаће цијели дан, а сутра око 11.00 часова полиција ће саопштити резултате акције.

Емкић је навео да је полиција, према статистичким подацима, превентивним радом успјела да смањи укупан број крађа и тешких крађа. Он је навео да је у 2009. години за девет мјесеци била регистрована 271 тешка крађа, у 2010. години 256, а у овој години 179.

Говорећи о кривичном дјелу крађа, он је навео да је за девет мјесеци 2009. године регистровано 314, у 2010. 184, док су у 2011. години забиљежене 162 крађе.

Ostavi poruku