Samo prvog dana, u sedam multipleksa širom Hrvatske, film „Parada“ Srđana Dragojevića, pogledalo je više od 1.500 gledalaca, što je često rezultat koji hrvatski film postigne tokom čitave svoje distribucije.

Posle Podgorice i Banjaluke, film „Parada“ Srđana Dragojevića prikazana je i u Zagrebu, Rijeci i Splitu, a samo prvog dana u sedam multipleksa širom Hrvatske film je pogledalo više od 1.500 gledalaca, što je često rezultat koji domaći film postigne tokom čitave svoje distribucije, saopštio je srpski distributer „Sinefest“.

Hrvatski distributer očekuje da će „Paradu“ u Hrvatskoj videti čak 60.000 gledalaca, što je više nego što svi hrvatski filmovi postignu zajedno tokom jedne godine prikazivanja.

„Ovo otvaranje je u rangu otvaranja jačih holivudskih blokbastera“, izjavila je predstavnica distributerske kuće „Blitz“ Ines Jurčić.

Dragojević, čije su „Rane“ prvi srpski film koji je prikazan u Hrvatskoj, izjavio je da mu je ovo već četvrta premijera u Zagrebu, ali da ni jedna do sada, uključujući i „Rane“, nije prošla ovako dobro.

„Aplauz je trajao više od 10 minuta i bilo je zaista dirljivo. Ovakav aplauz mogu jedino da uporedim sa reakcijom publike u Novom Sadu i Nišu. U Rijeci je bilo tradicionalno odlično, ali ne kao u Zagrebu“, ispričao je Dragojević.

Producent filma Biljana Prvanović rekla je da je najprijatnije bila iznenađena ovacijama u Splitu.

„Od čitave hrvatske ‘turneje’ u Splitu je bilo najemotivnije, a najviše smo se pribojavali kako će splitska publika reagovati, pogotovo što se nekim navijačima ‘Torcide’ nije dopalo što homoseksualac nosi majicu sa natpisom ‘Hajduk živi vječno’. Ali kao i kod nas, sve predrasude su pale u vodu kada su ljudi videli film“, istakla je Prvanovićeva.

Ekipa „Parade“ sada je u Skoplju, a turneju po bivšoj Jugoslaviji završiće u Ljubljani 20. decembra.

Kada film počne da se daje širom Slovenije, „Parada“ će se na čitavom eks-Ju prostoru prikazivati simultano sa više od 30 filmskih kopija.

Distributer „Sinefest“ očekuje da će gledanost filma u Srbiji sledeće sedmice dostići cifru od 300.000 ljudi.

Ostavi poruku