Насловна Република Српска Вишеград: Потјера за вехабијом, четири полицајца повријеђена

Вишеград: Потјера за вехабијом, четири полицајца повријеђена

0

Четворица полицајаца из Вишеграда повријеђена су јутрос у полицијској потјери за вехабијом који је бјежећи из Сарајева прошао кроз три полицијске засједе у Федерацији БиХ.

Извјештач Срне јавља да је зелени комби у коме се налазио бјегунац ударио у полицијско возило које су вишеградски полицајци препречили као засједу на путу. Након удара, комби се кретао још 200 метара до вишеградске ћуприје а бјегунац је изашао из аута и скочио у Дрину.

Портпарол ЦЈБ Источно Сарајево Данка Тешић потврдила је Срни да су у овој потјери повријеђена четворица вишеградских полицајаца, међу њима и командир полиције.

Рамадан Бахтири је вехабија у чијем су хапшењу јутрос повријеђена четворица полицајаца из Вишеграда, сазнаје Срна из полицијских извора.

Он је бјежећи из Сарајева у зеленом комбију ударио у полицијско возило у засједи код вишеградске ћуприје. Бјегунац је извучен из ријеке и приведен у полицијске просторије.

Акција је изведена у 5, 40 часова.

Двојица вишеградских полицајаца су тешко повријеђена, а двојица лакше у акцији хапшења вехабије.

Дежурни љекар Дома здравља у Вишеграду Славица Лончаревић рекла је Срни да су повријеђени полицајци пребачени у болницу у Фочи.

Командир полиције у Вишеграду Зоран Ушћумлић /1962/ и полицајци Слободан Сарић /1979/ и Денис Рашић /1979/ налазе се на лијечењу у фочанској болници, након што су повријеђени у јутрошњем постављању засједе вехабији који је бјежао из Сарајева, јавља дописник Срне из Фоче.

Четврти полицајац који је учествовао у овој акцији лакше је повријеђен и није задржан у болници.

Нема потврде да је у питању вехабија

Портпарол МУП-а Кантона Сарајево Ирфан Нефић није желио да коменатрише акцију, иако Срна сазанаје да је полиција овог кантона дојавила полицији у Вишеграду да се вехабија налази у бијегу након што је избјегао потјеру три полицијске патроле у Федерацији БиХ.

Рамадан Бахтири  рођен је 1985. године у Косовској Митровици, а настањен у Мостару, потврдио је Срни начелник сектора криминалистичке полиције МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) Срећко Бошњак.

Он је рекао да је рјеч о особи која је позната полицији по крађи аутомобила, те да је полицији јутрос пријављено да је украден комби са којим је био у бијегу.

“Склон је нападима и агресивном понашању и ријеч је о особи која не влада својим понашањем“, рекао је Бошњак.

Није могао рећи припада ли Бахтири вехабијском покрету.

Бошњак је додао да је за Бахтиријем била расписана и потјерница, која је повучена 29. новембра јер се одазвао позиву Тужилаштва.

Извор: СРНА

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version