Насловна Регион Мило Ђукановић прислушкује Србе

Мило Ђукановић прислушкује Србе

0

Агенција за националну безбједност (АНБ) Црне Горе, која наставља традиције службе Државне безбједности, спроводи тајни надзор над предсједником Управног одбора Матице српске у Црној Гори, др Владимиром Божовићем!

До овог сазнања Божовић је дошао кад му је из АНБ стигао одговор да из разлога „заштите јавног интереса“ не могу дати одговор на питање да ли је под мјерама тајног праћења и прислушкивања!

Сумња да агенти АНБ тајно прате Божовића пробудила се кад је примијетио да га предсједник Црне Горе Филип Вујановић и премијер Игор Лукшић у разговорима са званичницима из Србије и црногорске опозиције редовно помињу у негативном контексту.

– Господа Вујановић и Лукшић у више наврата су дали врло оштре карактерне и политичке оцјене на мој рачун, а с обзиром на то да их не познајем, логичан закључак је да им је таква информација могла доћи само од тајне режимске полиције – каже Божовић за Курир.

Он додаје да то што су га Вујановић и Лукшић означили као „српског екстремисту“ у контексту залагања за равноправност српског језика у образовном систему, говори о поремећају елементарне логике и вриједносног система у Црној Гори.

Иначе, на захтјев који је он 12. септембра упутио на адресу АНБ тражећи обавјештења да ли је ова служба предузимала мјере прикупљања података о њему стигао је одговор „да АНБ није дужна да му достави обавјештење“!

Одговор је, иначе, потписао шеф кабинета директора АНБ Мирко Миловић, а према Божовићем ријечима, управо тако срочен одговор показује да га сигурно тајно прате.

– Не постоји логички објашњива ситуација у којој вас АНБ не прати и прислушкује, а то не жели да вам саопшти – закључује он.

Предсједник Матице српске у Црној Гори најављује да ће са цијелим случајем упознати међународне факторе.

– То је, нажалост, само мали дио врло озбиљне приче о кршењу елементарних грађанских и колективних националних права Срба у Црној Гори – констатује Божовић.

Иза свега стоји идеологија ДПС

Владимир Божовић нема дилему каква се порука шаље тиме што се он као предсједник Матице српске у Црној Гори прислушкује.

– У систему у којем је владајући ДПС и формално дефинисао тоталитаристички идеолошки концепт по коме је „државно“ оно што припада црногорском националном идентитету – све остало је страно, „недржавно“, непријатељско.

При том, мало више сензибилитета уочава се у односу према бошњачком, хрватском или албанском идентитету, док је српски заправо онај који треба расточити том тоталитаристичком оштрицом и постепено га претворити у тај „нови црногорски идентитет“ – наводи Божовић.

Извор: Курир

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version