Bivši košarkaški reprezentativac Srbije i Crne Gore Nikola V. Bulatović (40) uhapšen je u Dominikanskoj Republici po međunarodnoj potjernici Nacionalnog centralnog biroa Podgorica.

Bulatović je tokom druge polovine marta 1998. u Beogradu u svom stanu upotrebom sile prinudio na obljubu, tada maloljetnu, N.S. nakon što je došla u njegov stan kako bi dovršila ranije započeti intervju za gimnazijski školski list, navodi se u saopštenju Uprave policije.

„Nakon dugotrajne i kontinuirane saradnje Nacionalnog centralnog biroa Podgorica i Nacionalnog centralnog biroa Santo Domingo, kao i niza preduzetih operativnih radnji, danas je u Dominikanskoj Republici lišen slobode Nikola V. Bulatović (40)“, navodi se u saopštenju.

Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica raspisao je međunarodnu potjernicu za Bulatovićem na osnovu saglasnosti Ministarstva pravde Crne Gore i izvršenja naredbe Osnovnog suda u Podgorici, a radi privođenja Bulatovića na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od pet godina na koju je osuđen presudom Okružnog suda u Beogradu zbog počinjenog krivičnog djela silovanje.

Ostavi poruku