Савјетник министра здравља Србије Љуба Милановић постао је прави хит на Youtube и Facebook, јер је гостујући на РТС поименце набројао одговорне за пораст корупције. Министар здравља каже да је савјетник изнио лично мишљење.

„Љубиша Милановић је изнео сопствени став и лични утисак, с обзиром на то да је као посебни саветник министра за борбу против корупције у свакодневном контакту са грађанима и здравственим радницима који га обавештавају о могућим коруптивним делима, као и са органима надлежним за борбу против корупције“, изјавио је министар здравља Зоран Станковић за „Политику“, реагујући на „буру“ коју је изазвало гостовање Љубе Милановића у Јутарњем програму РТС.

Министар здравља напоменуо је, међутим, да изношење личног става у јавности сваког појединца, па самим тим и посебног савјетника министра, истовремено значи и одговорност за дату ријеч.

То је став министра Станковића који је достављен „Политици“ послије јучерашње изјаве Љубише Милановића, посебног савјетника министра здравља, у којој је изнио критике, али и оптужбе на рачун челних људи у тужилаштву и полицији.

“Корупцију треба спречити, о корупцији не треба причати”, рекао јеЉуба Милановић, некадашњи полицијски инспектор и шеф специјалне јединице „Поскок“, коме је повјерена борба против корупције у српском здравству, јуче ујутру у Јутарњем програму РТС-а.

Он је том приликом прозвао највише „инстанце“ у српској власти што се не боре против овог друштвеног проблема, а нарочито је осуо паљбу по одговорнима у полицији и тужилаштву.

Он је посебно „прозвао“ директора полиције Милорада Вељовића, објаснивши да „све то што се дешава, тачније – не дешава, иде по директиви из његовог кабинета“.

Милановић је изјавио и да се „министар полиције Ивица Дачић ионако ништа не пита у полицији“ и додао:

„Више се ја питам него он… а да хоће могао би да оформи екипу и да пола годне итражује системску корупцију у здравству.“

Извор: МОНДО

Ostavi poruku