Savjetnik ministra zdravlja Srbije Ljuba Milanović postao je pravi hit na Youtube i Facebook, jer je gostujući na RTS poimence nabrojao odgovorne za porast korupcije. Ministar zdravlja kaže da je savjetnik iznio lično mišljenje.

„Ljubiša Milanović je izneo sopstveni stav i lični utisak, s obzirom na to da je kao posebni savetnik ministra za borbu protiv korupcije u svakodnevnom kontaktu sa građanima i zdravstvenim radnicima koji ga obaveštavaju o mogućim koruptivnim delima, kao i sa organima nadležnim za borbu protiv korupcije“, izjavio je ministar zdravlja Zoran Stanković za „Politiku“, reagujući na „buru“ koju je izazvalo gostovanje Ljube Milanovića u Jutarnjem programu RTS.

Ministar zdravlja napomenuo je, međutim, da iznošenje ličnog stava u javnosti svakog pojedinca, pa samim tim i posebnog savjetnika ministra, istovremeno znači i odgovornost za datu riječ.

To je stav ministra Stankovića koji je dostavljen „Politici“ poslije jučerašnje izjave Ljubiše Milanovića, posebnog savjetnika ministra zdravlja, u kojoj je iznio kritike, ali i optužbe na račun čelnih ljudi u tužilaštvu i policiji.

“Korupciju treba sprečiti, o korupciji ne treba pričati”, rekao jeLjuba Milanović, nekadašnji policijski inspektor i šef specijalne jedinice „Poskok“, kome je povjerena borba protiv korupcije u srpskom zdravstvu, juče ujutru u Jutarnjem programu RTS-a.

On je tom prilikom prozvao najviše „instance“ u srpskoj vlasti što se ne bore protiv ovog društvenog problema, a naročito je osuo paljbu po odgovornima u policiji i tužilaštvu.

On je posebno „prozvao“ direktora policije Milorada Veljovića, objasnivši da „sve to što se dešava, tačnije – ne dešava, ide po direktivi iz njegovog kabineta“.

Milanović je izjavio i da se „ministar policije Ivica Dačić ionako ništa ne pita u policiji“ i dodao:

„Više se ja pitam nego on… a da hoće mogao bi da oformi ekipu i da pola godne itražuje sistemsku korupciju u zdravstvu.“

Izvor: MONDO

Ostavi poruku