Нови скандал завршен је у уторак у прњаворском општинском парламенту, оним чиме су добри познаваоци овдашњих (не)прилика и слутили – физичким обрачуном локалних парламентараца!

Ударац руком одборника Слободана Рудоњића (ДНС), иначе професора у прњаворској Средњој школи, завршио је на носу и челу његовог колеге одборника др Бранка Шиканића (СДС), љекара у овдашњем дому здравља, бившег ратног заробљеника у муџахединским логорима.

Права драма се одиграла нешто послије 13 часова у холу скупштинске сале, у вријеме паузе. Према казивању очевидаца, физичком насртају члана владајуће коалиције Слободана Рудоњића, на одборника опозиције др Бранка Шиканића, претходио је њихов наоко миран дијалог у вези инфраструктуралних радова на подручју општине. Међутим, пошто је сијевнула песница, Рудоњић је улетио у скупштинску салу, а за њим са пепељаром у рукама Шиканић. У општем метежу и паници чуле су се тешке ријечи, повике и јауци, летјеле су столице, а страдала је и велика пепељара из хола. Срећом, нико није озбиљније повријеђен, али је дошло до прекида рада скупштине, а интервенисала је и полиција.

По повратку у скупштинске клупе, Рудоњић је изразио жаљење због инцидента, упутивши ријечи извињења колеги Шиканићу на, како је рекао, импулсивној реакцији. Међутим, видно потресени Шиканић није прихватио извињење, изјавивши да је ударен без икаквог разлога.

– Професор Рудоњић ме је ударио отвореном шаком у нос и чело. Овај цинични и факински ударац који сам примио од професора никада нећу заборавити, а ни опростити – рекао је Шиканић, додавши да је запао у емоционални афект. Зграбио сам пепељару и појурио за одборником Рудоњићем, при чему су ме спријечиле колеге одборници у холу и скупштинској сали.

Напад на одборника своје странке осудио је и Синиша Гатарић, предсједник прњаворског СДС, који је подсјетио да је ова странка још на једној од претходних сједница истакла натпис са апелом „да се не туку одборници“.

-Међутим, ни слутили нисмо да ће се на мети наћи управо одборник Шиканић, иначе признати љекар, познат и по томе што је у протеклом отаџбинском рату прошао голготу муџахединских логора. Поготово је недопустиво да је на њега руку дигао колега одборник – рекао је „Новостима“ Гатарић.

Судски епилог

Извјесно је да ће несвакидашњи скандал у згради прњаворске општине добити и судски епилог. Одмах по прекиду скупштинског засједања, полиција је узела исказе десетак свједока.

Ostavi poruku