Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor jutros je telefonom nazvala u emisiju Hrvatskog radija „U mreži prvog“ u kojoj su glavne teme bile slučaj Fimi-Medije, HDZ-a, i Ive Sanadera, kako bi uredništvo emisije upozorila na koji način se taj posao radi.

Voditelj emisije Darko Labor saslušao je što Kosorova ima za reći, prekinuo je, lijepo joj se zahvalio i kazao: „Oprostite, ali imamo drugog slušatelja na liniji“.

U emisiji se detaljno analizirala situacija oko podizanja optužnice protiv HDZ-a, nakon čega su uslijedili pozivi slušalaca.

Nazvala je Jadranka Kosor.

– Evo javila sam se sama, iako smatram da po načelima profesionalnosti ste i sami trebali pozvati nekoga iz Hrvatske demokratske zajednice jer je opet HDZ tema vaše emisije. Javljam se osobno prije svega budući da je jedan od vaših sugovornika izgovorio zaista ordinarnu laž o tome da je negdje pročitao u novinama da sam ja uzimala novac pa to odlučno demantiram. O HDZ-u u vašoj emisiji prejudicirate mnoge stvari jer pretpostavljam da vi kao urednik emisije, niti bilo tko na radiju niste dobili na uvid spis, ne znate o čemu se radi, pa dopustite da se taj proces završi i lijepo vas molim da kroz medije ne pritišćete pravosuđe.

HDZ je velika stranka časnih i poštenih ljudi. Zanimljivo je da se niste referirali na neke napise iz medija o Croatia osiguranju, Coningu, davanju kredita i tako dalje. Želim ukazati, kao netko tko se jednom u životu bavio novinarstvom, da bi ste trebali jednaki pristup imati prema svima, a kada se govori o političkim strankama svakako – poručila je Kosorova u eteru.

Ostavi poruku