Декан Факултета политичких наука у Сарајеву Шаћир Филандра рекао је да је наивно вјеровати да се БиХ не може распасти и да је „датост која се не може даље мијењати“.

„Ако ништа не радите да се то не догоди, ако са људима који хоће другачију Босну не комуницирате, преговарате и договарате се, не задовољавате и њихове интересе, долазимо до једносмјерних улица“, рекао је Филандра за „Дневни аваз“.

Он сматра да је тренутно такво стање које не одговара ни БиХ ни Бошњацима.

„Немамо власт 15 мјесеци. То је интерес снага које раде на другачијој БиХ. Не мислим да они раде против БиХ. Треба видјети каква је то другачија БиХ. Бошњаци ће морати озбиљније сјести са тим људима и видјети која је то и каква БиХ. Бјежање од проблема неће их ријешити“, истакао је Филандра.

Према његовом мишљењу, Бошњаци су у врло тешком и озбиљном стању. „Стагнација је блага ријеч за стање у којем се Бошњаци данас налазе. Ако ви дуго стагнирате, а Бошњаци стагнирају у посљедњих десетак година, а други не стагнирају, онда ви, уствари, заостајете“, рекао је Филандра и упозорио да све то води до екстремизације.

Он сматра да се Бошњаци у посљедње вријеме у националном смислу доста екстремизују, што је врло негативно.

Извор: СРНА

Ostavi poruku