Бањалучка полиција у акцији „Каско“ ухапсили су шест лица и извршили претресе на више локација у Бањалуци, Приједору и Козарској Дубици.

У току је испитивање осумњичених, који су ухапшени јуче, саопштено је из Окружног тужилаштва Бањалука, које је наложило спровођење истраге.

Осумњичена лица су од 2009. до 2011. године, на путничким моторним возилима која су украдена у европским земљама и БиХ, прекуцавали бројеве шасија и мотора и на основу фалсификоване иностране документације и царинске документације, као и прибављених личних карата грађана, вршили регистрацију возила, а потом их продавали на територији БиХ и региона.

Тужилаштву су достављени извјештаји о почињеном кривичном дјелу против седам осумњичених лица – К.М. (44), Г.Д. (40) и М.М. (36) из Бањалуке, Е.Б. (37) из Козарске Дубице, О.С. (37) из Приједора, те Ч.В. (61) који је настањен у Бањалуци – због постојања основа сумње да су починили више кривичних дјела фалсификовање исправе, навођење на овјеравање неистинитог садржаја и утаја.

Бањалучанин В.Д. (36), који је такође обухваћен овим извјештајем, већ се налази у притвору у Казнено-поправном заводу Туњице по рјешењу Окружног суда у Бањалуци од 31. октобра због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња и промет опојних дрога.

„Након испитивања осумњичених, у наставку истраге тужилац ће одлучити о потреби за предлагањем мјере притвора, о чему ће јавност бити благовремено обавјештена“, додаје се у саопштењу бањалучког Окружног тужилаштва.

Ostavi poruku