Предсједавајући Дома народа парламента БиХ Огњен Тадић сматра да би сви који су отишли предалеко у захтјевима и опструкцијама Устава БиХ и изборних резултата требало да направе корак уназад како би БиХ добила Савјет министара, истакавши да таквих корака највише мора бити у Федерацији БиХ.

Тадић, који је и потпредсједник СДС-а, наводи да би нови састанак о формирању власти у БиХ требало да распише предсједник СДА Сулејман Тихић, али да је нејасно зашто су политички лидери преузели посао Предсједништва БиХ.

„Став СДА је да се састанак и не треба одржавати док друге странке не прихвате попис из 1991. године као основ за расподјелу дужности. По свему судећи чак да се састанак одржи и данас неће бити резултата“, рекао је Тадић за „Фокус“.

Он је поручио да ће сви који уважавају глас Републике Српске бити прихваћени као пријатељи, а авантуристима је назвао оне који јуришају на одредбе Дејтонског мировног споразума, који јасно предвиђа консензус и координацију између ентитета.

Када је ријеч о дешавањима у региону, Тадић је рекао да је Косово унутрашње питање Србије, а да Хрватска са чланством у ЕУ постаје за БиХ веома висок зид, те да би било значајно када би у новој хрватској влади били заступљени представници српских странака.

Извор: СРНА

Ostavi poruku