Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Бојана Веселиновића (30) који се терети за кривично дјело – примање дара и других облика користи.

Према тужбеним наводима, Веселиновић је 11. септембра 2008. године у својству овлаштене службене особе, вршећи послове надзора и контроле преласка државне границе, а ради стицања директне противправне финансијске користи, на граничном пријелазу Аранђелово у опћини Требиње примио дар да у оквиру својих овлаштења изврши одређене незаконите радње.

У оптужници се наводи да је Веселиновић наведеног дана омогућио улазак на територију Босне и Херцеговине шесторици држављана Републике Турске, који нису испуњавали услове за законит улазак и боравак на територији БиХ и то без одговарајућег евидентирања њиховог уласка и без уношења одговарајуће забиљешке о уласку у њихове путне исправе, што је у супротности с важећим законским прописима.

Како се у оптужници даље наводи, Веселиновић је за овакво невршење своје службене обавезе примио и за себе задржао новчани износ од 800 еура, а који новац му је предала њему позната особа, која је управљајући својим возилом споменуте држављане Републике Турске преводила преко државне границе из Републике Црне Горе у Босну и Херцеговину.

Оптужница Бојана Веселиновића терети да је као службена особа у Граничној полицији БиХ примио новац да у оквиру свог овлаштења изврши одређене незаконите радње, чиме је починио кривично дјело примање дара и других облика користи из члана 217. став 1. КЗ

БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ, саопштило је државно тужилаштво.

Ostavi poruku