Странка демократске акције (СДА) сматра да је потпуно неприхватљиво и крајње неодговорно да посланик у Европском парламенту и извјестилац за БиХ Дорис Пак призива неопходност одласка високог представника из БиХ, уз аргументацију да је „он урадио свој посао“.

Из ове странке наводе да укидање ОХР-а у садашњим друштвено-политичким приликама „могу једино предлагати особе које нису довољно информисане или не желе добро БиХ“.

Подсјећајући да је Пакова изјавила да Федерација БиХ (ФБиХ) није, подједнако као Република Српска (РС), посвећена европском путу и испуњавању неопходних услова, СДА је препоручила извјестиоцу Европског парламента за БиХ да се „боље информише о узроцима и разлозима застоја БиХ на европском путу“.

„До сада су представници ФБиХ увијек јединствено наступали и гласали за законска рјешења из европске мапе путе. Једине опструкције су долазиле и долазе из РС злоупотребом ентитеског вета“, тврди СДА у саопштењу и додаје да је потпуна неистина да ФБиХ представља кочницу БиХ на њеном путу ка пуноправном чланству у ЕУ и НАТО-у.

Посланик у Европском парламенту и стални извјестилац за БиХ Дорис Пак изјавила је да је високи представник урадио свој посао у БиХ и да је вријеме да оде.       Она је навела да се заједничко напредовање БиХ према чланству у ЕУ може очекивати уколико се ФБиХ посвети истом циљу, као и Српска.

Извор: СРНА

Ostavi poruku