Иако је прије десетак дана уреднику Федералне телевизије (ФТВ) Бакиру Хаџиомеровићу укинута полицијска заштита, према анализама сигурносних структура у БиХ његова, али и безбједност његове породице високо су угрожене, сазнаје „Дневни аваз“ из извора блиских обавјештајним круговима.

Према допису који је Обавјештајно-безбједносна агенција (ОБА) БиХ почетком седмице послала Министарству безбједости БиХ, „постоје елементи опасности који могу довести до угрожавања безбједности Бакира Хаџиомеровића и његове породице“!

Овакав закључак, између осталог, изведен је на основу чињенице да је њему и раније пријећено због посла који обавља.

Како „Аваз“ сазнаје, скоро идентичну процјену дала је и СИПА, указујући на одређени степен пријетњи код Хаџиомеровића. Оба извјештаја детаљно откривају зашто би уредник ФТВ-а могао бити у озбиљној опасности.

Хаџиомеровићу је концем прошлог мјесеца укинута полицијска заштита коју је имао три године, иако је само неколико дана раније добио пријетеће писмо од Зијада Турковића, оптуженог вође мафијашке организације која се терети за серију убистава, пљачке и трговину дрогом.

Знаковито је да је заштита укинута управо у тренутку када је Турковић почео слати пријетеће поруке Хаџиомеровићу због начина на који емисије ФТВ-а третирају њега и његову организацију.

Премијер Кантона Сарајево Фикрет Мусић затражио је од полицијског комесара Вахида Ћосића да одговори хоће ли испоштовати закључак Владе КС да Хаџиомеровићу буде враћена полицијска пратња.

Ostavi poruku