Bivši premijer Milo Đukanović optužuje medije da ga satanizuju i predstavljaju kao glavnog krivca za sve što je u Crnoj Gori loše. „Zlatno je završiti kao Sanader pri tome što pojedinci u Crnoj Gori žele da doživim sudbinu Gadafija“, rekao Đukonović.

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović optužio je nevladine organizacije, opoziciju i pojedine medije da od njega prave metu, pokušavajući da ga satanizuju i predstave kao glavnog krivca za sve što je u Crnoj Gori loše, piše podgorički Dan.

„Zlatno je završiti kao bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, pri tome što pojedinci u Crnoj Gori žele da doživim sudbinu libijskog vođe Moamera el Gadafija“, smatra Đukanović.

„Pogledajte samo dnevne novine Dan ili Vijesti, i šta sve opozicija govori o meni i kakve uvrede i kvalifkacije oni meni upućuju. Ne mislim da sam preterao, posebno ne da sam bio preoštar u odnosu na one koji saopštavaju neke najgnusnije optužbe na moj račun“, rekao je Đukanović na konferenciji za novinare na Cetinju.

Đukanović je posle sednice Saveta DPS-a novinarima priznao da su njegove izjave oštre, ali da su zasnovane na činjenicama, kao i da će ih ublažiti ukoliko prestanu oni koji saopštavaju gnusne optužbe na njegov račun.

Lider DPS je ukazao da njegova stranka nije promenila stav po pitanju crkve, i smatra da Mitropolija crnogorsko-primorska treba da se odvoji od Srpske pravoslavne crkve.

Vreme će pokazati da smo bili u pravu, a da su oni koji su nas kritikovali bili vođeni sitnim političkim interesima, naveo je Đukanović.

Ostavi poruku