У наставку акције „Кубикус“, припадници МУП-а Републике Српске јутрос су лишили слободе Аниту Вранчић и Мирјану Јочић које су запослене као инспектори у републичкој Управи за игре на срећу, сазнаје Срна.

Портпарол МУП-а РС Мирна Шоја потврдила је Срни да припадници МУП-а врше претрес у просторијама Управе у Бањалуци по наредби Окружног суда и под надзором Специјалног тужилаштва РС.

У МУП-у РС кажу да се акција „Кубикус“ наставља.

У акцији је прије два дана ухапшено 13 лица због сумње да су организовањем недозвољених игара на срећу путем интернета, без лиценце и одобрења Републичке управе за игре на срећу, оштетили буџет Српске за милионски износ и прибавили противправну имовинску корист у вишемилионским износима.

Полиција је одузела око 270.000 КМ готовог новца, пет скупоцјених возила прелиминарне вриједности око 400.000 КМ и више стотина рачунара. За још једним лицем се трага, а у акцији је одузето неколико сервера који су омогућавали рачунарима да буду повезани.

Претреси су извршени на 39 локација на подручју РС у општинама Бањалука, Лакташи, Градишка, Прњавор, Србац, Пале, Источно Ново Сарајево, Фоча, Челинац, Бијељина, Сребреница, Братунац, Зворник, Власеница, Билећа и Гацко.

Ostavi poruku