Crna Gora je na današnjoj sjednici Evropskog savjeta dobila ocjenu bolju od svih drugih država, rekao je predsjednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić.

„Crna Gora je dobila ocjenu bolju od svih drugih i otišla korak dalje na današnjoj sjednici Evropskog savjeta“, naveo je Krivokapić u saopštenju.

On je istakao da je politika uslovljavanja u skladu sa politikom proširenja EU i da se pitanje vladavine prava ne postavlja samo Crnoj Gori, već da je to standard EU.

Krivokapić je istakao da je upravo ispunjavanje uslova, politika prema kojoj Unija vodi procese proširenje, te da se današnja odluka može smatrati velikim priznanjem za Crnu Goru.

Predsjednik crnogorske Skupštine borbu protiv korupcije smatra najvećim izazovom za Crnu Goru u daljim EU integracijama.

„Jasno je da je to i najveći izazov u periodu pred nama. To pitanje će nas čekati i kada budemo član EU“, naveo je Krivokapić.

Krivokapić je čestitao građanima Crne Gore i poručio da za proteklih pet godina nijedna druga država nije toliko uradila kao što je Crna Gora.

Izvor: SRNA

Ostavi poruku