Aktivistkinje ukrajinskog pokreta Femen izašle su danas polunage ispred Crkve Hrista Spasitelja u Moskvi u znak protesta zbog rezultata parlamentarnih izbora u Rusiji na kojima je, prema izvještajima stranih posmatrača i nevladinih organizacija, bilo ozbiljnih kršenja pravila.

„Mi podržavamo sve koji su u izašli na ulicu i opoziciju koja se ne plaši“, rekla je jedna aktivstkinja Femena i dodala da pripadnici njenog pokreta podržavaju „poštene izbore’.

Ruska policija je ukrajinskim aktivistkinjama, koje su uprkos tempertaturi od nula stepeni na ulice glavnog grada Rusije izašle obnaženih grudi, donijela mantile, i od njih zatražila da odu, što su one, pošto su 15-ak minuta pružale otpor, i učinile.

Stranka Ujedinjena Rusija Vladimira Putina je na parlamentarnim izborima održanim prošle nedjelja osvojila skoro 50 odsto glasova.

Prema izvještajima ruske opozicije, nevladinih organizacija i stranih posmatrača, tokom izbora je bilo ozbiljnih kršenja pravila, posebno tokom preborajavanja glasova.

Izvor: BETA

Ostavi poruku